Orbán hétfőn elárulja, mire készül itthon

Dolgozni kezdenek hétfőn a képviselők, megkezdődik ugyanis a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor kormányfő beszél először: kiderülhet, milyen alkotmányozásra készül.
Vég Márton, 2018. szeptember 14. péntek, 12:57
Fotó: MTI Fotó

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik hétfőn az Országgyűlés őszi ülésszaka - derül ki a parlament honlapjára pénteken felkerült napirendi javaslatból. Az első ülésnapon egy érdemi döntés várható: az Országgyűlés megválaszthatja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának (fb) elnökét és tagjait, ők eredményes döntés esetén esküt is tesznek.

Hónapok óta felügyelet nélkül működik az MNB, az új parlament megalakulásával, május 8-án szűnt meg az fb mandátuma, ahova négy tagot a parlament, egy tagot pedig a nemzetgazdasági vagy pénzügyminiszter jelöl. A testület havonta egyszer ülésezik, a tagok számára nagyjából 3-4 napot vesz igénybe a munka havonta, és ezért bruttó 3 millió forint fizetés jár, az fb elnökének 3,5 millió forint.

Az országgyűlési honlapon megtalálható munkarend alapján a parlament a december 10-ei héten zárja őszi ülésszakát. A jelenlegi törvényalkotási programban szereplő törvények közül három kezdeményezés lehet olyan, amelyik konfliktussal járhat a Policy Agenda szerint.

Ezek az egyházi törvény, rendvédelmi feladatokat ellátók szolgálati viszonyának szabályozása, valamint tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló törvény. A kötcsei zártkörű fórum résztvevői előtt pedig arról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy egy újabb alkotmánymódosításra készül, azonban konkrétumokat nem árult el.

A kép forrása: MTI Fotó/Illyés Tibor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2018.09.15 06:10

@Borisz1106: Kedves Boris, pont ezért irtam, kb azt hogy a pénz beszél.
2009 márciusában volt a hirhedt tőzsdei mélypont 1232 es otp vel. A második Gyurcsány kormány meg 2009 áprilisában mondott le és jött a Bajnai.

Semmi köze ennek az öszödi beszédhez, inkább ahhoz, hogy nem jöttek a hitelek meg minden összeomlani látszott.

Orbán is csak addig marad hatalmon amíg dől a lé valahonnan, van mit lenyúlni.
már totál elszált a költségvetés 1000 miléliárddal lóg az eu és csak 100 milliárdot fizettek ki. 2012 től meg egy vasat sem fognak adni..

Innentől boritékolható, hogy az Orbán rendszer haszonélvezői csak az államot tudják majd lenyúlni, ami a költségvetést nyirja majd szét, cafetériát már meg is szüntették, nem véletlenül, nagyon kell az adóbevétel.

A fidesz is belülról esik majd szét, egymásnak fognak ugrani a fanatikus Orbán hivők és a még gondolkodni hajlandók..

Addig lesz it Viktor amíg megy a szekér, az meg éppen elakadni készül !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2018.09.14 19:20

@megalodon: Tévedsz! Gyurcsány megásta már a sírját Öszödön (hol volt akkor még a válság).
Az EU ugyanezt megüzente 2013-ban is - pont 5 éve - a Tavares jelentés elfogadásakor. Aztán a következő költségvetés legnagyobb haszonélvezői mégis pont mi lettünk.
Az új 7 éves (2021-2027) költségvetést pedig még ez a parlament szeretné megszavazni (na vajon miért?).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2018.09.14 19:00

Gyurcsányt a válság taszította a porba
Az EU most megüzente a népnek, hogy rohadt sok pénzbe kerül majd az nekünk, hogy Orbán marad a minszterelnök.

Minden Fidesz rajongó szép lassan eldöntheti, hogy mennyi pénzt hajlandó kiadni a zsebéből Orbánért.

Eddig az EU pénzek tolták a gazdaságot most fordul a játék uraim !Önök nyúlnak majd a zsebükbe !!!
Lóvé nyista - nem küldenek már zsetonokat -- ébresztő !!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html