Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Közép-Európa közös nyelvének nevezte a sportot, különösen is a labdarúgást Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a vajdasági Topolyán, a TSC Labdarúgó Akadémia átadóján - írta az MTI. Orbán Viktor jelezte egyúttal, hogy a topolyai labdarúgó-akadémia még csak a kezdet, "még sok szép feladat, megépítendő sportközpontok és sok ezer gyermek sportolásának megszervezése (...) vár ránk".

Azzal kapcsolatban, hogy ezt miért éppen Szerbiában teszik, azt mondta: sok magyar él Szerbiában, és az anyaország érdekelt az itt élők sikereiben. Szavait azzal zárta, hogy aki sportol, végül mindig jól jár, és a sport megtanít "az élet két legfontosabb dolgára": becsületesen győzni és emelt fővel veszíteni; "aki ezeket tudja, mindent tud".

A TSC Labdarúgó Akadémia, a hozzá tartozó épületkomplexum, a kollégiumi résszel, segédpályákkal, edzőtermekkel, étkezdével és egyéb kiegészítőkkel együtt a magyar kormánynak a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül nyújtott támogatásából épült fel. A beruházást az MLSZ 9,5 millió euróval (valamivel több mint 3 milliárd forinttal) támogatta.

A kép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd