Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sem jogilag, sem erkölcsileg nem aggályos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi István üzletember és a Mol Vidi FC tulajdonosának meghívására utazott magánrepülővel meccset nézni - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Szerinte mindössze arról van szó, hogy beindult az EP-választás kampánya, számoltak is a személyes lejárató akciókkal, és ezt is ennek tekintik. (A miniszterelnök július 25-én járt Várnában a Videoton-Ludogorec BL-selejtezőn, az Átlátszó fotózta le hazatéréskor Ferihegyen).

Gulyás Gergely miniszter saját maga nézett utána, és az út értéke nem haladja meg a képviselői juttatás egyhavi összegét, így nem jogellenes, nincs szó összeférhetetlenségről, és eleve a kormányfő a juttatásokat nem képviselői minőségében kapta. Ezt egy példával is illusztrálta: ha a katalán elnök a Barcelona klubelnökével elutazna a Barcelona meccsére, azt senki nem kifogásolná.

A Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményez a kormányfő ellen. Az óránként 1,5-3 millió forintos üzemeltetési költségű gépen Garancsi István, a Mol Vidi focicsapat tulajdonosa, kormányközeli üzletember utaztatta a miniszterelnököt. Ez mint Havasi Bertalan szóvivő mondta, "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem került" éppen ezért "ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd".

A fotó forrása: Hírtv/Célpont.