Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Azért nem szerveztek a kormányfő jelenlétével szabadtéri rendezvényt október 23-ára, mert az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy szükség lesz-e rendkívüli Európai Tanács-ülésre a brexit miatt - közölte az MTI megkeresésére Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács szerint volt már ilyenre példa az elmúlt években nemzeti ünnepeinken.

Több fórumon indultak találgatások arról, hogy a miniszterelnök miért nem mond nyilvánosan beszédet, mint ahogy általában szokott. A feltételezések között volt az is, hogy a fővárosban és több megyeszékhelyen is vereséget szenvedtek a kormánypártok az önkormányzati választáson. Végül bejelentették, hogy zárt körben a Zeneakadémián mégis beszédet tart szerdán a kormányfő.

Az államtitkár - aki az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője - a magyarázat megadása után arról beszélt, hogy nagy érdeklődés kíséri a családi programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján.

Az Országházat 15 óráig csaknem háromezer ember látogatta meg. A Terror Háza Múzeumot - amelynek az 1956-os forradalom legfontosabb budapesti helyszíneit és eseményeit interaktívan bemutató mobilalkalmazása szerdától elérhető - 15 óráig szintén csaknem háromezer ember kereste fel - közölte Kovács Zoltán.