Orbán Viktor ünnepi beszéde: elárulták, miért nem tart nyilvános helyen beszédet

A kormány európai kommunikációért felelős államtitkára, Kovács Zoltán azt állítja, hogy bizonytalan volt, mikor lesz az Európai Tanács ülése.
Szabó Dániel, 2019. október 23. szerda, 16:14
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Azért nem szerveztek a kormányfő jelenlétével szabadtéri rendezvényt október 23-ára, mert az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy szükség lesz-e rendkívüli Európai Tanács-ülésre a brexit miatt - közölte az MTI megkeresésére Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Kovács szerint volt már ilyenre példa az elmúlt években nemzeti ünnepeinken.

Több fórumon indultak találgatások arról, hogy a miniszterelnök miért nem mond nyilvánosan beszédet, mint ahogy általában szokott. A feltételezések között volt az is, hogy a fővárosban és több megyeszékhelyen is vereséget szenvedtek a kormánypártok az önkormányzati választáson. Végül bejelentették, hogy zárt körben a Zeneakadémián mégis beszédet tart szerdán a kormányfő.

Az államtitkár - aki az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője - a magyarázat megadása után arról beszélt, hogy nagy érdeklődés kíséri a családi programokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján.

Az Országházat 15 óráig csaknem háromezer ember látogatta meg. A Terror Háza Múzeumot - amelynek az 1956-os forradalom legfontosabb budapesti helyszíneit és eseményeit interaktívan bemutató mobilalkalmazása szerdától elérhető - 15 óráig szintén csaknem háromezer ember kereste fel - közölte Kovács Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2019.10.23 22:16

Furdal a kíváncsiság!
A megvilágosodásuk előtt hány házában hittek az akkoriak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.10.23 19:04

Bla-bla-bla..... Azért mert szaros a pelenka. Pótolhatatlan ember nincs se Brüsszelben se az ünnepi szószéken. Sőt azért se fogják elhalasztani a brexitet ha viktor épp Gráz-ban lesz és szavazni kell :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html