Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

András, York hercege hivatalos látogatást tesz Budapesten 2018. szeptember 10-én hétfőn és 11-én kedden. Találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel, továbbá számos budapesti programon részt vesz - olvasható a nagykövetség közleményében.

A látogatás kiemelt témái az oktatás, a tudomány, a technológia és a mérnöki hivatás. Ennek keretében András herceg - aki a brit Építőmérnökök Intézetének (Institution of Civil Engineers, ICE) fővédnöke - megnyitja az ICE fennállásának 200. évfordulója alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által Budapesten szervezett Építőmérnök 200 konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) rendezik meg a Társadalmi érték és felelősség a közszférában című brit-magyar műhelykonferenciát, melynek megvalósításában az NKE partnere a Birminghami Egyetem. Ezt a rendezvényt is András herceg nyitja meg a közlemény szerint.

A yorki herceg Budapesten ellátogat Magyarország első integrált edzőtermébe, a Suhanj! Fitnessbe, ahol a sokszínűség és esélyegyenlőség jegyében sérült, fogyatékkal élő és ép sportolók közösen edzhetnek. András herceg az edzőteremben többek között a 2012. évi londoni Paralimpiai Játékok olimpikonjaival is találkozik.

A látogatás záróakkordjaként a herceg részt vesz az általa 2014-ben alapított Pitch@Palace nemzetközi startup verseny első magyarországi döntőjén, ahol a magyarországi tudományos és technológiai startup közösség képviselteti magát. A Pitch@Palace kezdeményezés célja az innovatív vállalkozások, ötletek fejlesztése az Egyesült Királyságban és világszerte. A budapesti döntőn a 12 legjobb csapat prezentálja üzleti tervét a mentorokból és befektetőkből álló közönségnek, majd találkozhat az Egyesült Királyságban tevékenykedő legsikeresebb magyar vállalkozókkal és üzletemberekkel.

Képünk forrása: AFP Photo/Justin TALLIS