Orbán Viktor megszólalt a költségvetési vétóval kapcsolatban

A magyar kormány, a 2020. júliusi európai uniós csúcson megelőlegezett álláspontjának megfelelően, megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot, élve az uniós szerződésekben garantált vétójogával - áll Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatában.
Szász Péter, 2020. november 18. szerda, 09:56
Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

Ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat a hazájába - idézi az MTI a miniszterelnököt.

"Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak. A jelenlegi javaslat elfogadása után pedig nem lenne akadálya annak, hogy a tagországoknak járó pénzeket a bevándorlás támogatásához kössék, és a migrációt ellenző országokat költségvetési eszközökkel megzsarolják".

Magyarország a vita során a lojális együttműködés, a kiszámíthatóság és a transzparencia elveit követve járt el, mindvégig kompromisszumkészséget mutatott. Annak ellenére, hogy a gazdasági válság közös hitelfelvétellel történő kezelését sosem tartotta megfelelőnek - tette hozzá.

"A 2020 júliusában született kompromisszumot csak azért fogadtuk el, mert elkötelezettek vagyunk az európai szolidaritás mellett és támogatjuk, hogy a pénzügyi segítségre szoruló államok a lehető leggyorsabban forrásokhoz jussanak". Orbán szerint Magyarország elkötelezett híve a jogállamiságnak.

Hozzátette, a mai kormánypárt vezetői azok, akik Magyarországon kiharcolták a jogállamot a kommunista diktatúrával szemben. Az elmúlt évek bevándorlási vitái során a jogállamra hivatkozás jogi helyett politikai és ideológiai eszközzé vált. Objektív kritériumok hiányában és a jogorvoslat lehetősége nélkül erre tagállamot büntető eljárást alapozni nem lehet. "Véleményünk szerint Európa egységét aláásó súlyos hiba lenne a pénzügyi, gazdasági kérdések politikai vitákkal való összekapacsolása. Bármely új tagállamokat büntető mechanizmus bevezetése csak a szerződések egyhangú módosításával lehetséges" - közölte álláspontját a miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LenovoR61, 2020.11.18 15:52

Igen legyen leirva feketén és fehéren nem kell a zsidó komcsi ködösités pénzt lehet megvonni nem azért amit kitalálunk van sapka nincs sapka.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.11.18 12:17

"Aki megvédi a határait és megvédi országát a migrációtól, Brüsszelben már nem minősülhet jogállamnak."
-----------
ÁÁÁ, nem ezért. És ez csak terelés.
A fő baj itt a korrupció, a civilek támadása, és az embertelen bánásmód a néppel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

egyiksem, 2020.11.18 11:42

Ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amelyik beengedi a migránsokat a hazájába, ha csak ez a gond akkor eszt kell kérni és beleírni a tervezett csomagba. MAGYARORSZÁGNAK JÁRÓ EUS PÉNZBŐL SOHA EGYETLEN EGY EURÓ KIFIZETÉSÉT SE LEHET MEGVONNI AZÉRT MERT MAGYARORSZÁG NEM FOGAD BE MIGRÁNOKAT. Szerintem eszt azonnal elfogadják Brüsszelben ! De szerintem van itt más gond is .............
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html