Merkel utódjának üzent Orbán

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek a megválasztásához - tájékoztatta hétfőn az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
K. Kiss Gergely, 2018. december 10. hétfő, 13:46
Fotó: AFP

"Ön a pártja, hazája és a közös Európai Uniónk jövője szempontjából kulcsfontosságú időszakban veszi át a CDU vezetését, a jelentős kihívások sikeres kezeléséhez jó egészséget kívánok" - írta a miniszterelnök, hangsúlyozva: "mi, magyar kereszténydemokraták a Helmut Kohllal kötött szövetség jegyében továbbra is stratégiai jelentőséget tulajdonítunk a Fidesz és a CDU kapcsolatainak, amelyek jelentősége messze túlmutat a kétoldalú dimenzión".

A küszöbön álló európai parlamenti választások kapcsán a miniszterelnök azt írta: ezek még inkább előtérbe helyezik szövetségünk és együttműködésünk jelentőségét, melynek keretében egyszerre törekszünk tradicionális értékeink megőrzésére, és az Európai Unió összetartozásának, biztonságának és versenyképességének erősítésére. "Közös felelősségünk, hogy az Európai Néppárt a következő időszakban az európai politikai napirend alakításának legerősebb, egyben megkerülhetetlen tényezője legyen" - fogalmazott Orbán Viktor.

"Örömömre szolgált, hogy sikerült elindítani egy ígéretes strukturált dialógust a Fidesz és a CDU között. A magam részéről készen állok arra, hogy ezt a közös munkát eredményesen lezárjuk, és ennek érdekében örömmel tekintek mielőbbi személyes találkozásunk elé" - zárta gratuláló levelét a magyar miniszterelnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.12.10 20:07

@zana:
Semmi gond nem lesz Orbánnal, a családja ( a kiterjedt rokonsága, beleértve a nilusi vizilovat és a mezei görényt is ) már full gazdag, kitömte őket rendesen az elrabolt vagyonokkal. DE úgy más ilyen féregnek, az ő pofája is be lesz verve, csak ő ezt még nem hiszi el.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.12.10 19:23

@lordofearth:
Igen, ez nem lesz olyan elnéző mint a szidalmazott Merkel. Volt egy barátom aki folyton szidta a főnökét. Amikor nyugdíjba készült kérdeztem és most örülsz. Azt mondta nem mert az új jobb nem lesz az biztos. Jól sejtette, másfél év alatt kirúgták, amit az öreg elnézett neki ez nem. Azt hiszem Orbán is így jár.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2018.12.10 14:16

Elcímezte a levelet, a CDU nem a haverja, ez az új nő egyáltalán nem csípi a paraszt pofáját.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html