Orbán Viktor fogadta az amerikai energiaügyi minisztert

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Szász Péter, 2018. november 13. kedd, 22:21
Fotó: MTI Fotó - Koszticsák Szilárd

A kedd délutáni tárgyaláson - amelyen részt vett David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke is - általános politikai kérdéseket is érintettek.

A történelmi tradíciók és a keresztény gyökerek a modern kormányzásban is fontos szerepet kell, hogy kapjanak - állapították meg a résztvevők.

Egyetértés volt abban is, hogy Magyarország és Közép-Európa elemi érdeke az energia-diverzifikáció, vagyis hogy a térség minél több forrásból juthasson energiahordozókhoz. Orbán Viktor üdvözölte az e téren tett amerikai erőfeszítéseket és beruházásokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.11.13 22:53

Jjjáájjj... akkor mostantól bizonyára jóval olcsóbb lesz a gáz... ja nem, a duplája...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html