Duplacsavarra készül Orbán Viktor Karácsony és Budapest ügyében?

A miniszterelnök részéről a legrosszabb stratégia lenne, ha magára haragítaná a fővárosi szavazókat. Az atv.hu-nak nyilatkozó fideszes források azonban nem fogadnának nagy tétekben arra, hogy lesz közös Orbán-Karácsony sajtótájékoztató a Karmelitában.
K. Kiss Gergely, 2019. október 24. csütörtök, 19:04
Fotó: Napi.hu

A miniszterelnöki békülékeny hang ellenére sem adnak nagy esélyt a fideszesek arra, hogy Orbán Viktor közös sajtótájékoztatót tart majd a Karmelita-kolostorban Karácsony Gergellyel villogó vakuk, kamerák kereszttüzében.

"Miért emelné meg ennyire Karácsonyt, aki főpolgármester lett? A közös sajtótájékoztatók azt sugároznák, hogy Karácsony az ellenzék vezére, aki ma főpolgármester, de 2022-ben akár kihívó is lehet. Biztos, hogy erre van szükség?" - mondta a portálnak egy kormányközeli szereplő, amikor egy lehetséges Karácsony-Orbán találkozóról és Karácsony stratégiájáról kérdezték.

Orbán Viktor részéről a lehető legrosszabb stratégia lenne, ha Karácsonyék büntetésével magára haragítaná a fővárosi szavazókat, és Budapest kivéreztetésével frontot nyitna. Ezzel a Fidesz esélyeit gyengítené a 2022-es parlamenti választásokig hátralévő bő két és fél évben.

Budapest elvesztése után a miniszterelnök célja kettős: egyrészt látványosan demonstrálni akarja, hogy számára Budapest nem "bűnös város", és a budapestiek éppoly fontosak, mintha Tarlós István nyerte volna meg a főpolgármester-választást, minden ugyanúgy folyik tovább.

A budapesti kérdés fontosságát a Fidesznél azzal demonstrálták azzal, hogy azonnal megszületett kedden a kormányülésen a Budapestről szóló határozat, és a kulcsszó az együttműködés lett. Orbán Viktor ezért is ajánlotta fel Karácsonynak, hogy a nagy fővárosi projektekről döntsenek ők, illetve az ellenzéki többségű fővárosi közgyűlés - így elmondható, hogy rajtuk múlik minden.

A kormányinfón ugyanakkor Gulyás Gergely kitérő választ adott arra, hogy Orbán Viktor fogadja-e Karácsonyt a Karmelitában, és ha igen, mikor. Kedden Orbán Viktor még nem kapta meg a főpolgármester bejelentkező levelét, amit Karácsony pénteken küldött a miniszterelnöknek, találkozót kérve tőle. Gulyás Gergely arról beszélt, a kormány nyitott, hogy "a korrekt partnerség jegyében értelmes párbeszédet folytasson a fővárossal, "Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapestért felelős államtitkára is nyitott erre, és ő maga is".

A kormányfőnek minden "layout" jó

Amennyiben Karácsonyék például a Liget-projekt bármely elemének a megvalósítása mellett döntenek, az a kormány sikere is. A kormány "a józanságban" bízik, befejezett épületeket nem bontanának le, de Gulyás Gergely szavai szerint a fél-egy év múlva befejező építkezéseknél nehéz a kérdés: "otthagyjuk torzóként, vagy mi legyen velük". De e, a "torzók" már Karácsonyék felelőssége, problémája lesz.

A Liget-projekt leállítása nem egyszerű: mivel az építési engedélyeken a pecsétek már ott vannak, a fővárosi közgyűlésnek nincs ilyen jogosítványa, csak bírósági döntéssel lehet megsemmisíteni azokat. A bírósági eljárások pedig hosszadalmasak lehetnek. (A Nemzeti Galéria és a Néprajzi Múzeum engedélyeit, a Dózsa György úti és a Hermina mélygarázs, a Magyar Innováció Háza esetében is folyamatban van bírósági eljárás, a listát a Civil Zugló Egyesület tette közzé. Az szerdán az ATV Egyenes beszédben kiderült: nem terveznek róla népszavazást, bár a közvélemény-kutatások szerint rendkívül nagy az ellenzők aránya.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.10.28 19:29

@OV: nem tudom mit makogsz már megint oldalakon keresztül, de én azt tanultam meg az életben, hogy jobbára ha valaki hosszan dumál, annak se mondanivalója, se fogalma.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2019.10.28 16:00

Kedves terabit!
Remélem nem vádol elfogultsággal, nem vagyok baloldali párt szavazó, de egyet tanultam POLITIKATUDOMÁNYBÓL:
1. a politika és vezetői a TÖMEGEK felé ÉRZELMEKKEL hat, és nem érvekkel: tehát ha Ön felnőtt, tanult állampolgár, akkor elvárható a KÖVETKEZETES és ÁRNYALT gondolkodás-és magatartás!
Mint tudja, Orbán is az ÉRZELMEKRE hat, tehát politikai hablatyaira NINCS érts NINCS bizonyíték...kvázi arra se, hogy 'Ő", mármint "magasságossága" valóban keresztény lenne(és nem csak megkeresztelt papírja van róla)
2. Önnek KÖTELESSÉGE elfogadni, hogy Önnel EGYENRANGÚ állampolgár rabló, lopó, mocskos, elmebeteg, pszichopata állatnak, érti állatnak tekinti jelenlegi vezérünket: mert, ha Ön elvárja,(mert elvárja) hogy ezt az állatot zabáltassuk, és kimossuk sz@ros gatyáját, akkor Önnek KÖTELESSÉGERE elfogadni, hogy egy utolsó rabló állatnak tartsa a vezért!
Remélem ezt egyszer és mindenkorra megértette!
Szép napot Önnek!
Utóirat:
mint TUDJA kiderült, hogy Orbánnak kellett egy olyan bűnbak, akit a nép(az istenadta) nem nagyon ismer, ez lett Soros György!
Nem ÉRZI, EMBERKÉNT: hogy mérhetetlenül aljas, hogy egy majd 90 éves öreg embert nevezett ki ez az állat bűnbaknak!
Miért nem a jó édes szülőjét nevezte ki bűnbaknak...mert keresztény? vagy mert ilyen embertelen állatnak nevelték? Jó kérdés!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.10.28 07:29

@nyomasek bobo: ugye mondtam ,ilyen kibaszott hülye vagy? :D én eddig is tudtam, nem kellett volna újabb bizonyíték...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nyomasek bobo, 2019.10.28 06:30

@terabit:


soros soros migráncs migráncs! eddig terjed vezéred mondanivalója, idétlen birka. :D

természetesen ELIOS lopás, a többivel...

de hát értem, az erős és tisztes párt kutyái nem véletlen izzadnak a net minden pontján, a lopott pénz szent. :D

szánalom a fajtád, fidessnyik.

borkai, a főkúúúróóó :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2019.10.27 22:19

@nyomasek bobo: ideokádtál aztán én személyeskedek? :D :D :D :D

Ja de kibaszott hülye vagy, kb mint az elvtársaid. Furva viszont, hogy a Fidesz ugyan mindent ellop, Orbán grácba jár, kiderült még a hiányt is ellopták, blabla, de bizonyíték nem kell.

A zuglói SZMSZ beterjesztés a férgeknek meg nem bizonyíték, csak mosod a lemoshatatlant. A nálad okosabb elvtársaid már anyázzák a szintén félkegyelmű HCS-t, mert tudják ez hova tette a szavazóitok bizalmát. Keresd meg a főbirkát, mert leszakadsz a birkanyájról... Hahahahaha...

Teljesen mindegy mit ugatsz, szarok vagytok :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html