Kiderült, mivel hozta ki a sodrából Orbánt Karácsony Gergely

Párhuzamosan több fideszes fórumon is folyik az október 13-i önkormányzati választás eredményének elemzése – értesült a Népszava. A holdudvar is érzi, baj van. Orbán Viktornak leginkább a Tiborcz-adó ötlete esett rosszul.
K. Kiss Gergely, 2019. november 14. csütörtök, 18:00
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

A munka részeként a párközpont bekérte az összes helyben használt kreatív-, és kampányanyagot azokról a településekről, ahol a Fidesz-KDNP jelöltje rosszul teljesített. Tematikus megbeszéléseket is tartanak, néhány hete például azt vitatták meg, hogy mennyire hatékony a Fidesz-közeli online média. Az elkészült jelentéseket a Fidesz elnöksége és választmánya is megtárgyalhatja.

Hiába van összességében nagyobb elérésünk, mint a kormánykritikus online portáloknak, mégis folyamatosan úgy tűnik, mintha ők lennének képesek ügyeket generálni. Ha ezen nem változtatunk sürgősen, akkor 2022-ben is baj lehet - mondta egy, a párthoz közel álló kommunikációs szakember. Ő arra számít, ennek következményei lesznek, ezek pedig elsősorban a két fideszes bulvárlapot, az ingyenesen terjesztett Lokált és a fizetős Riposztot érintik majd. - Én egyáltalán nem csodálkoznék, ha hamarosan mindkettő megszűnne - idézi a lap.

A kormánypárti értékelésben részt vevő forrásunk szerint több helyen kiderült, hogy a fideszes polgármesterek nem tudták hozni azt a pluszt, amit a párt általános támogatottságán felül reméltek tőlük. - Az ellenzék sikeresen változtatta pártszavazássá az önkormányzati választást, sok helyen nem számított a polgármester személye, nem eszerint szavaztak az emberek, hanem az országos politika mentén, márpedig erre nem voltunk felkészülve - mondta.

Arra egyébként egyelőre senki nem számít a pártban - legalábbis a Népszava által megkérdezettek közül -, hogy a kormány ellenségesen lépne fel az ellenzékivé vált településekkel szemben. Pedig a kormánypárt ebből a szempontból két részre oszlott: egy "fundamentalista" táborra, amelyik már a választások másnapján az ellenzéknek ugrott volna és egy mérsékelt részre, amelyik azt mondta, partnerként kell kezelni az ellenzéket, nem szabad jobban elvadítani az embereket a Fidesztől. - És az is látszik, hogy még nem dőlt el, melyik álláspont kerekedett felül, persze nyilván Orbán Viktor kormányfő mondja majd ki a végső szót - mondta a tárgyalások egyik résztvevője a Népszavának.

Forrásunk szerint Orbán Viktor hozzáállása is kettős: egyrészt nagyon szíven ütötte, hogy vejéről, Tiborcz Istvánról elnevezett adó ígéretével kampányolt Karácsony Gergely. - A Mészáros-adó belefért volna nála a politikai kampányba, de Tiborcz István családtag. Ugyanakkor Orbán Viktor nyitottnak látszik több fontos fejlesztés finanszírozására, mint például a 47-es és a 14-es villamosok összekötése a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül (ez lenne a "pesti fonódó villamos"), és kifejezetten támogatja a Nyugati-, és a Keleti-pályaudvaroknál lévő felüljárók elbontását - fogalmazott forrásunk.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2019.11.15 21:11

Woodoo babát kellene szurkálni ahhoz, hogy Orbán megdögöljön. Nem is olyan lehetetlen, nem igaz? :) Egy igazi bunkó paraszt hülyére vette a fél világot és hagyták....lehet, hogy nem is olyan hülye, csak egyszerűen ügyes szélhámos?? Ő is eltudta volna adni anno a Rottenbiller utca felszedett kockaköveit ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2019.11.15 19:36

Ki volt az, aki az árkokat ásta?
Ki volt az, aki még az árok szélén se hagyott senkit?
Ki volt az, aki senki másra nem hallgat?
Ki volt az, aki nem áll le senkivel se beszélni, ha az gondolkodni mer?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.11.15 13:36

Mivel hozta ki sodrából o1gt - létével, egyébként a vajda a megtestesült hazugság, mert közmondás szerint aki hazudik az lop is, itt ennél többről van szó, a hazai magyarságnak a szemevilágát is kirabolja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

frikazojd, 2019.11.15 00:09

Karácsony Gergely: *van*
Orbán: *triggered*
Orbán: soros gyurcsány migráns soros gyurcsány migráns (zsidók) migráns soros gyurcsány (buzik) soros migráns
Orbán: *többet lop*
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.11.14 22:13

Hát igen...a kipcsak vajda nem szereti, ha a Szent Család bármelyik tagját szájára veszi a plebsz....hogy merik ezt ezek a büdös lábú prolik megtenni. Ez Felségsértés, ami főbenjáró bűn, még akkor is ha Tiborcz vagyona 40 milliárd körül van, ami ellopott közpénz....XDDDD

Lehet emlékezni 2018-ra amikor Simicska plakátfelületein a kipcsak vajda börtönruhában volt ábrázolva. Állítólag azt is nagyon sérelmezte. Meg is lett az eredménye, a választás után az Állami Számvevőszék lesújtott a Jobbikra.

Szerintem a boxos vajda már döntött, mégpedig a várható söntést hozta. Ennek jele az új törvényjavaslat, ami jogköröket von el az önkormányzatoktól. Építésügy ( nehogy már a stadionokat-látványberuházásokat megfúrják az ellenzéki vezetésű városok, kerületek ), szabálysértési hatósági jogkörök ( jobb helyen van az Pintér Sanyi vezette Rendőrségnél, abból baj nem lehet )?

Az új ellenzéki városvezetők jobb ha felébrednek ebből a bárgyú állapotból, mely szerint a kipcsak vajdával lehet együttműködni. Nem tudom hol voltak ezek az elmúlt 9 évben, hogy ilyeneket képzelnek....Jobb lesz ha felkészülnek a harcra, mert akkor sem ők az esélyesek ha felkészülnek. Így meg pláne nem. A vajda jószándékában, együttműködési hajlandóságában bízni óriási ostobaság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html