Megvan a Karácsony-Orbán-találkozó időpontja

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Karácsony Gergely főpolgármesternek megválasztásához, egyúttal meghívta őt a szerdai kormányülésre, ahol a budapesti fejlesztések jövőjéről is tárgyalnak - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Szász Péter, 2019. november 4. hétfő, 15:55
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

"Magyarország kormánya nevében ismételten gratulálok a budapesti polgárok döntése alapján elnyert megbízatásához" - írta a kormányfő.

"A 2019. október 24-én kelt levelét, melyben találkozót kezdeményezett, köszönettel megkaptam. Tudomásom szerint a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésére november 5-én kerül sor. Meggyőződésem, hogy Budapest fejlesztésének kérdései is haladéktalan döntéseket igényelnek, ezért arra kérem, hogy fogadja el meghívásomat Magyarország kormányának november 6-án esedékes ülésére, hogy a fővárosi beruházásokkal kapcsolatos álláspontját megismerhessük, és döntést hozhassunk a kormány által korábban már támogatott budapesti fejlesztések jövőjéről".

A kormányülés Budapesttel foglalkozó napirendi pontja "természetesen nem korlátozódik a fejlesztések ügykörére, szívesen megismerjük az Ön álláspontját bármely más Budapest számára fontos ügyben is".

"November 6-án szerda reggel 9 órakor várjuk Főpolgármester urat a Karmelita kolostor épületében. A szükséges technikai kérdésekben Gulyás Gergely miniszter úr örömmel áll az Ön rendelkezésére" - zárul a miniszterelnöknek a főpolgármesterhez intézett levele.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2019.11.04 18:25

Ezek a lökött Fityeszesek úgy gondolják, hogy miután Karácsony Gergely szinte tutkóra vette, hogy ő lesz Bp. főpolgármestere nem készült fel alaposan az ellenakciókra. Meghívása is bizonyítja, hogy Győzike defekált az önkormányzati választások miatt, már csak azért is, mert néhány eddig hallgatag újraválasztott fideszes polgármester is elkezdte a "rácsokat" oredálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html