Orbán Viktor Kínának üzent

Orbán Viktor miniszterelnök baráti üdvözletét és jókívánságait fejezte ki a Kínai Népköztársaság nemzeti ünnepe, az ország megalapításának 71. évfordulója alkalmából Li Ko-csiang kormányfőnek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.
Szász Péter, 2020. október 1. csütörtök, 17:11
Fotó: Getty Images

Orbán Viktor levelében azt írta: meggyőződése, hogy a két ország közötti mély barátság kiállta az idő próbáját, és a megváltozott nemzetközi környezet okozta kihívások ellenére is szilárd alapokon nyugszik.

Úgy fogalmazott, örömmel tölti el, hogy a magyar-kínai átfogó, stratégiai partnerség, a 17+1 Együttműködés, valamint az "Egy övezet, egy út" kezdeményezés méltóképpen tükrözi a Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti, hosszú múltra visszatekintő együttműködés eredményességét.

A koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben tanúsított közös erőfeszítéseink ismételten tanúbizonyságot tettek a népeink közötti barátságról - zárta köszöntőlevelét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.10.01 18:05

A 2 ország múltját összeköti a kommunizmus. Orbán megmondta, Folytatjuk!
A 2 ország jelenlében az összekötőkapocs a demokrácia és a korrupció elleni harc.
Az utóbbit a fidesz meg fogja nyerni, győztesen jön ki majd belőle.
Még a zászlónknak is van közös színe, a vörös.
A Tienanmen téren szóljon az Internacionálé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csodacsampi, 2020.10.01 17:40

A turul-komcsináci nem feledkezik meg elvcinkosairól !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html