Orbán Viktor ma kérte, az MLSZ meglépte

Orbán Viktor a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be hétfőn a parlamentben, többek közt azt, hogy éjféltől a rendezvényeket is általánosan betiltják Magyarországon. Sporteseményeket legfeljebb - ha vállalják a szervezők - zártkapuk mögött lehet megtartani, "de legjobb, ha úgy se" - közölte a kormányfő. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége máris reagált a bejelentésre.
Domokos Erika, 2020. március 16. hétfő, 15:50
Fotó: Pixabay

A MLSZ elnöksége - a hatóságok döntésével összhangban - azonnali hatállyal felfüggesztette a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét átmeneti időre - írta az MTI.

Az MLSZ vezető testülete valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását felfüggesztette, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is - közölte Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője hétfőn a szervezet Facebook-oldalán közzétett videoüzenetben.

"Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak" - mondta Sipos Jenő.

Eddig zárt kapus meccsek voltak

A koronavírus-járvány miatt az MLSZ már korábban is hozott meg döntéseket: elhalasztott egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótlás csapatok nem utaztak el külföldre és az MLSZ sem rendezett utánpótlás tornákat, a kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, továbbá felfüggesztette az utánpótlás bajnoki mérkőzések lejátszását "a legfontosabb cél, mindenki egészségének a megóvása érdekében".

"Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a megértését a játékosoknak, az edzőknek és természetesen a szurkolóknak is" - tette hozzá az MTI szerint a MLSZ-szóvivő.

Az OTP Bank Liga 33 fordulójából eddig 25-öt játszottak le, a Merkantil Bank Liga NB II-ből pedig még tíz kör van hátra. Előbbiben eredetileg május 16-án, utóbbiban egy nappal később lett volna az utolsó játéknap.

Oroszország azon ritka helyek között van, ahol még nem szakították meg a nemzeti bajnokságot a járványra reagálva.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Turoropi, 2020.03.16 17:51

Könnybe lábad a szemem.... Mást se hallunk, csak hogy tilós, tiltva, lezárva ,stb. Erre mit olvasok? Arra kérjük ha lehet... na, ne b@zd már! Még most is külön szabályok vannak, ezekre a semmit érő luzerekre? Undor keltő.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html