Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint most jól van beállítva a koronavírus-védekezés iránya és intenzitása, de a járvány első hullámának elején jó okuk volt a félelemre az embereknek - derült ki a kormányfő pénteki rádiónyilaktozatából, amit az Infostart foglalt össze. Kiderült, hogy a magyar egészségügy, Európa egyik legfelkészültebb rendszere. A kórházigazgatással ugyan nincs minden rendben, de azért igazgatva vannak a kórházak is.

Matolcsy Györgytől sokat tanulok, ő szokta mondani, a kanyarban kell előzni - fejtegette Orbán Viktor, aki szerint épp emiatt a válságban kell olyan intézkedéseket hozni, amelyekkel előnyben tudunk kikerülni a válság utáni időszakban. A következő évben "fantasztikus eredményeket fogunk elérni", ennek szellemében támogatják a mihamarabbi beruházásokat is.

Orbán Viktor szerint Magyarország nem "pénzt kap" az uniótól, hanem a befizetett összegek egy részét nyeri vissza. "Azt szeretném, ha nekünk, magyaroknak lenne egy sokkal erősebb önérzetünk, versenyképesek vagyunk, nem véletlenül jönnek a gyárak ide. Ha pedig van lehetőség arra, hogy támogatások érkezzenek Brüsszelbe, akkor a pénzeket gyorsan kell felhasználni. Én 3-4 ügyet tuszkolok előre, ilyen a vízvezetékrendszer ügye, az energiaellátás ügye és a zöld átállás ügye."

Éppen ma jelent meg egy elemzés arról, hogy bár a kormányfő sikerként értékeli a brüsszeli EU-csúcson kialkudott többletpénzt a magyaroknak, valójában az előző ciklushoz képest kevesebb támogatás jut Magyarországnak.