Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jobb anyagi helyzetek között élő országokat is messze felülmúltuk a védekezésben, de mégiscsak meghaltak emberek. Siker az lett volna, ha a vírust elpusztítjuk, és senki nem hal meg. Beszélhetünk sikerről, de mégis furcsán kesernyés az ember szája íze - fogalmazott a napilap szemléje szerint a kormányfő.

A biztonsági intézkedések gyors bevezetéséről beszélve Orbán Viktor kijelentette "Kásler miniszter úr érdemei történelmiek. Van annak haszna, ha az egészségügyet egy orvos vezeti".  Káslert dicsérve a kormányfő azt mondta, az egészségügyi tárca vezetőjének ösztönei vezettek oda, hogy azonnal összehívta a járványügyi testületet, ezért tudott a kormányfő is gyorsan döntéseket hozni. Ezért nem lett Magyarországon tömeges fertőzés, illetve mivel a védekezés olyan hatékony volt, mert a Kásler Miklós keze alá dolgozó csapat - orvosok, ápolók, szakemberek - időben elvégezték a dolgukat.

A járványügyi készültséget fenn kell tartani, az operatív törzset is megtartják - erősítette meg. Ezt azzal indokolta, hogy nyáron nem várható tömeges járvány, ezért adják vissza a különleges jogrendet, de a járványügyi készültséget fenntartják.

A gazdasági kérdésekre rátérve úgy vélte, Magyarország legnagyobb gazdaságvédelmi tervét indították el, ezért bizakodó. Az áprilisi gazdasági mutatók nem lesznek szívderítőek, ahogy a májusi adatok se lesznek szépek, de  szavai szerint "a reménykedésünk teljesen jogos" és arra számít, hogy a korábban vártnál sokkal korábban áll helyre a gazdaság.

Elmondása szerint a munkahelyteremtés érdekében az operatív törzshöz hasonló testületet is létrehoznak, amelyet várhatóan a miniszterelnök fog irányítani.