Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Síelők.hu-nál mindenkit "megdöbbentettek" a miniszterelnök szavai, miszerint senki ne tervezzen a síszezonban külföldi utazásokat, még ha ez nem is rendelet, hanem javaslat a kormányfő részéről. Ugyanis ez nehéz helyzetbe hozná mindazokat, akik a téli turizmusban dolgoznak - magyarázta Wesselényi Andrea.

A téli turizmus a hektikusan változó határátlépési szabályok, illetve a karanténkötelezettségre és a tesztelésre vonatkozó rendelkezések miatt amúgy is takarékon futna. Pedig vannak olyan pályák, amelyek biztonsággal tudják fogadni a síelőket.

Az ágazat szereplői is egyre kilátástalanabb helyzetben érezhetik magukat, így a vendéglátósok, szállásadók vagy akár az oktatók.

Mint emlékezetes, az európai járvány egyik kiindulópontja tavasszal az osztrák ischgli síközpont lehetett. Wesselényi Andrea ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, tisztában vannak azzal, hogy ez egy nagy gócot jelentett, azonban a síközpontok többségére nem az ott tapasztaltak jellemzők, és az emberek nem partizni járnak ezekre a helyekre - olvasható az Infostarton.

Káosz jöhet itthon

A hazai helyszíneknek korlátozottak a lehetőségei, és egy olyan hétvégén, amikor jó hóviszonyok vannak, kezelhetetlenné válhat a tömeg

- mondta a szakember