Orbán Viktor és legfontosabb miniszterei az önkormányzatok képviselőivel tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal kabinet-, és Gulyás Gergely kancellária miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőivel tárgyalt a gazdaságvédelmi intézkedésekről - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan államtitkár, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Szabó Dániel, 2020. december 19. szombat, 11:15
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Újabb gazdaságvédelmi intézkedések bejelentését ígérte meg még pénteken Orbán Viktor kormányfő, amelyeket várhatóan szombaton hirdetnek ki. Ennek részeként tárgyalt az MJVSZ vezetőivel, a megbeszélésen Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár polgármestere, Péterffy Attila társelnök, Pécs polgármestere, Szalay Ferenc ügyvezető alelnök, Szolnok polgármestere, Kósa Lajos tiszteletbeli elnök vett részt. A kormány részéről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterek is jelen voltak.

A tanácskozáson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről volt szó - mondta Havasi Bertalan. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy szombaton jelentik be a gazdasági akcióterv újabb lépéseit.

Egyelőre nem tudni, mit jelent be a miniszterelnök szombaton, a tavaszi első hullám alatt segítséget kaptak a kata-s taxisok, a turizmus szereplői, a hitelesekre moratóriumot terjesztettek ki. Most kevés intézkedés lehetősége forgott a közbeszédben, igazán csak az iparűzési adó felfüggesztésével foglalkoztak. A legtöbb városvezető ezt ellenzi, mivel ez az önkormányzatok egyik legfontosabb bevétele, azonban a mostani egyeztetésen lehet, hogy ismét szóba került a kérdés.

HOZZÁSZÓLÁSOK