Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A megbeszélésen, amelyen részt vett Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos valamint Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is, elhangzott: a magyar főváros immár hetedik alkalommal ad otthont a birkózó vb-nek.

Minden idők legnagyobb birkózó eseménye zajlik Budapesten, ami Magyarországot és a sportágat is nagyobbá teszi - mondta a nemzetközi szövetség elnök.

Orbán Viktor szerint Budapest egy globális sportfőváros, ehhez minden körülmény és képesség adott: elhelyezkedése, szépsége, gazdasági fejlődése, az itt élők vendégszeretete, kulturális pezsgése, erős szolgáltatási szektora, de mindenekelőtt a város biztonsága. Hozzátette:

folytatódik Budapest sportinfrastruktúrájának fejlesztése.

A tárgyaláson elhangzott: jövőre négy világbajnokságot - asztalitenisz, vívó, öttusa és gyorsasági kajak-kenu - rendezünk meg, ráadásul 2019-ben Budapest viselheti az Európai Unió által adományozott "Európa Sportfővárosa" címet - ismertette Havasi Bertalan.

A miniszterelnök elkötelezett a 2019. évi World Urban Games, egy új generációs multisport-esemény budapesti megrendezése mellett, amely egyfajta "fiatalos sportfesztivál a város szívében", és olyan sportágak tartoznak ide, mint például a BMX, görkorcsolya, gördeszka, 3x3 kosárlabda, teqball vagy a break tánc.

A kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs.