Orbán Viktor: Szerintem ez menni fog

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat és fontos, hogy alkalmas emberek kerüljenek a települések élére.
Csernátony Csaba, 2019. október 13. vasárnap, 09:56
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében.

Az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is. Hozzátette, hogy a mostani egy olyan kampány volt, ami élesen elvált az országos politikától, és visszagondolva az elmúlt 30 évre ez volt a leginkább a helyi jelöltekre összpontosító kampány.

Orbán Viktor közölte, a demokráciának több lába van, az egyik az önkormányzat. Szerinte rendben van, hogy van egy megválasztott kormány, de legalább ilyen fontos, hogy az emberekhez közel álló ügyekben olyanok járjanak el akik élvezik a köz bizalmát. "Alkalmas emberek alkalmas feladatra" - ez volt a jelszavuk, és a programjuk, és ő maga is ennek megfelelően vett részt a kampányban - mondta.

Úgy érezte, nem az a kérdés, az emberek mit gondolnak a kormányról, bár ha valaki erről akar dönteni, ezt is tudomásul kell venni. Most azonban inkább az a feladat, hogy öt évre megtalálják a városok és a falvak alkalmas vezetőit. "Szerintem ez menni fog" - fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, magas részvételre és jó hangulatú vasárnapra számít, a demokrácia ünnepére. Nem kétséges, demokratikus választás zajlik, az eredményt jó szívvel fogadhatják el úgy, hogy ez volt a magyar emberek döntése a mai vasárnap - mondta. A kormányfőt kérdezték Borkai Zsolt, győri polgármester ügyéről is. Orbán Viktor azt mondta: "a győrieket támogatom". A győriek elmondják a véleményüket ma, ő pedig hétfőn, ez a helyes sorrend - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.10.13 12:46

Miért ne menne?
Ez még a régi éra, pont úgy zajlik minden, csak több pártnévvel mint akkor.
A több pártnév mégsem jelent több pártot, mert ez még mindig az MSZMP, csak sok pártnévre osztva.
Ugyanazok az emberek irányítanak mint akkor. 70 éves volt komcsi tagok a miniszterek, még az EU-ba is küldtük őket.
Vagy az 50 éves volt besúgók, KISZ-titkárok.
Mitől lenne ez új?
Még attól sem, hogy odatettek néhány fiatalt, akik meg a az öreg MSZMP-sek kölkei.
Kamu ez az egész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html