Orbán Viktor: védeni kell Magyarország szuverenitását

A modern magyar államnak szüksége van titkosszolgálatra, alkotmányvédelemre, nemzetbiztonsági szolgálatokra, és minden hasonló tevékenységre - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) új, XI. kerületi épületének átadásán.
Domokos László, 2019. szeptember 19. csütörtök, 10:30
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A kormányfő szerint védeni kell Magyarország szuverenitását, amelyet elsősorban az alkotmányos szervek és intézmények garantálnak.

Az új épület csaknem 30 milliárd forintba került. A magyar államnak rég nem volt annyi ereje, képessége - a kormányzatnak annyi elszántsága, a gazdaságnak pedig olyan jó teljesítménye -, hogy ekkora összeget előteremtsen alkotmányvédelmi intézmények "összegyűjtésére" egy helyre. Most azonban ez megtörténhetett, és az új ingatlannak köszönhetően az AH már nem négy különböző helyszínen fog működni - hangsúlyozta Orbán Viktor az MTI beszámolója szerint.

A kormányfő azt mondta, hogy a titkosszolgálatok minden mérhető szempontból jól, sőt kiválóan teljesítettek az elmúlt kilenc évben, és ez nem csupán az ő véleménye, hanem a belügyminiszteré is.

A kabinet 2016 májusában döntött arról, hogy egységes elhelyezést kell biztosítani az AH-nak, a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központnak, valamint a Kormányzati Adatközpontnak - mondta Kiss Zoltán, az AH főigazgatója. A döntést azért volt indokolt meghozni, hogy még hatékonyabb legyen a rendvédelmi szervek működése. Az Alkotmányvédelmi Hivatal korábban Budapest négy, egymástól távoli pontján működött, ami gyengítette az információáramlást, és így a teljesítményt.

Az új épület hatszintes, mintegy 35 ezer négyzetméter alapterületű. Az informatikai rendszer kialakításához 1200 kilométernyi kábelt használtak fel. Megtalálható benne egy 300 fős befogadóképességű konferenciaterem. Több mint ötven védett helyiséget alakítottak ki, és kiemelten védett tárgyalókat is építettek - sorolta Kiss Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2019.09.19 12:48

Szerintem is védeni kellene, és már korábban is ezt kellett volna főként a több éve , évtizede óta hatalom levőktől, mert a mostani jogszabályok lehetővé teszik, hogy a hatalmi ágak önállósága sérüljön, hogy egy párt kizárólagos hatalmat szerezzen meg, és a vezető élethosszig uralmon maradjon, s ezzel más, a mai Alaptörvénnyel ellentétes államrend jöjjön létre!A példakép és barát USÁ-ban a hatalmi ágak olyan erősek, hogy egyik hatalmi ág sem terjeszkedhet a másik hatalmi ág rovására,nem nőhet a másik fölé, tőle jogköröket és hatásköröket nem vonhat el. Az Elnököt , mint a legfőbb hatalom gyakorlóját csak meghatározott évekig lehet egymás után megválasztani, és ez vonatkozik a kormányzókra is.Így ott nem építhetnek olyan mértékben ki klientúrát, mint a mi országunkban,nincsenek oly mértékben vazallusok , mert tudják, hogy két választás után úgy sem az lesz az elnök aki jelenleg az!Még a jogtiprásban leledző Oroszországban sem lehet valaki örökké az elnök!Talán itt , ebben a körben is tehetne valamit Viktor úr a szuverenitás megvédése érdekében, de sajnos pont az ellenkezőjét teszi rendszeresen!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html