Mire számít Orbán Viktor?

Orbán Viktor reggel szavazott ezt követően pedig röviden válaszolt az újságíróknak. A miniszterelnök egyelőre nem ment bele találgatásokba, hogy hol lesz a Fidesz helye az EP-n belül.
Csernátony Csaba, 2019. május 26. vasárnap, 10:04
Fotó: Getty Images

A világ sokat változott 2014 óta, ma nagyobb részvételi arányra számít, mint öt éve - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután vasárnap reggel leadta a szavazatát.

Az Index beszámolója szerint a miniszterelnök meglepően oldott volt az újságírókkal, a nemzetközi sajtó kérdésére angolul mondta el, hogy úgy látja, a közeljövőben a hagyományos európai pártszövetségek átalakulnak. Ezért nem menne bele találgatásokba, hogy pontosan hol lesz a Fidesz helye. Arra, hogy pontosan hova állnak majd, az ideológiai és egyéb erőviszonyoktól függ.

Orbánt megkérdezték arról is, hogy követendőnek tartja-e az osztrák modellt, erre nevetve azt mondta, hogy most már az olasz modellt követik. Mindenesetre sok sikert kívánt Kurz kancellárnak, hogy ezt az osztrák válságot kezelje. A miniszterelnök korábban azzal viccelődött, hogy "osztrák barátainknál soron kívüli vadászidényt hirdettek meg, ezért nem jöttek" a zalaegerszegi járműipari tesztpálya átadójára.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

DrNemoda, 2019.05.26 10:14

Még mindig kiváncsiak tetszenek lenni ennek füttynek a véleményére ? Már az olaszokkal játszikk. Holnap Duartével. Meg van ez bolondulva !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html