Havasi Bertalant azután kereste meg az MTI, hogy a miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent egy fotó, amelyen Orbán Viktor látható fiatalok társaságában egy budapesti szórakozóhelyen.

Orbán Viktor diákok meghívásának tett eleget, konzultált velük. A fiatalok elmondták véleményüket a felsőoktatás helyzetéről és jövőjéről. Ezután a miniszterelnök további egyeztetéseket is tart, mások mellett több kormánytaggal - tájékoztatott a sajtófőnök, hozzátéve, hogy a kormányfő még a délután folyamán várhatóan Facebook-üzenetben összegzi a konzultációk alapján az ügyben kialakított álláspontját.

A miniszterelnök Facebook oldalára kora délután került ki egy fotó arról, hogy Orbán Viktor diákokkal egyeztet. A hvg.hu munkatársa arról értesült, amikor be akart menni a találkozó helyszínéül szolgáló fővárosi étterembe, hogy nem nyilvános az a találkozó, amit Orbán Viktor állítólag az egyetemi hallgatókkal folytat.

"Majd a Facebookról megtudod"

A hírportál úgy értesült, a Terrorelhárítás Központ őrizte a diákokkal beszélgető miniszterelnököt egy belvárosi szórakozóhelyen. Mivel a sajtót nem engedték be, nem lehet tudni, hogy a tandíjról esett-e szó. A hvg.hu szerint közel húsz diákkal beszélgetett a miniszterelnök. Orbán távozása után a portál tudosítója a kilépő fiatalokat arról kérdezte, kik ők, miről folyt a beszélgetés, de egyikük sem akart részleteket elárulni. Egyikük annyit mondott, "majd a Facebook-ról megtudod".

A távozó miniszterelnök a hvg.hu munkatársának annyit mondott a rejtélyes találkozóról távozva: "jövőre nem lesznek keretszámok a felsőoktatásban".