Orbán: a magyar gazdaság Európa egyik legjobban rendben lévő országa

A magyar gazdaság - pénzügyileg - Európa egyik leginkább rendben lévő országa – ezen nem lehet vitatkozni – mondta miniszterelnök.
NAPI, MTI, 2012. november 16. péntek, 07:45
Fotó: Napi.hu

Brüsszelben azt szokták gondolni, hogy egyetlen sikeres gazdaságpolitika van és ez minden uniós ország számára üdvözítő - mi ezt nem fogadtuk el - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban. Ezt akár nevezhetnénk nemzeti függetlenségnek is - tette hozzá. A viták lezárultak azzal, hogy az Európai Bizottság elismerte - teljesíthető a három százalékos államháztartási hiány.

2010-et megelőző években megnyúzták az embereket - elvették a nyugdíjak, fizetések egy részét - ez az út idehaza nem járható, ezért kell a bankokat megadóztatni. Brüsszel viszont a bankok oldalán áll - szögezte le Orbán. Erről szólt a vita, hogy nem fogadtuk el a brüsszeli gazdaságpolitikát. Lehet, hogy az EU gazdaságpolitikája Brüsszelben, Amszterdamban sikeres, de hogy Magyarországon nem - ez bizonyos - erről a szólt a kormány és a EU vitája.

A válság terheit méltányosan szét kell osztani, az egy következő kérdés, hogy a bankok áthárítják e a tranzakciós illetéket az ügyfelekre. Orbán szerint a bankok a korábbi bankadót sem hárították át, most is meg fogjuk találni azokat a megoldásokat, hogy ne háríthassák át az új adót az ügyfelekre a pénzintézetek.

A magyar gazdaság Európa egyik legjobban rendben lévő országa - ezen nem lehet vitatkozni - mondta Orbán. Magyarországon zajlanak a szerkezeti átalakítások, ezért van a számos vita az önkormányzati rendszer, az oktatás körül. Ezeknek a szerkezeti átalakítások végén vagyunk, Magyarország megújult - ez "fejeződik ki" a költségvetésben is.

AZ EU szerint a magyar gazdaság szerint 0,3, az IMF szerint 0,8 százalékkal nő a magyar gazdaság 2013-ban  - vagyis Magyarországon lesz növekedés, ha a parlament megszavazza a munkahelyvédelmi akciótervet - mondta.

A miniszterelnök szerint közel vagyunk az IMF-megállapodáshoz. Nehéz idők jönnek Európában, a mainál is nagyobb zűrzavar jön ezért érdemes tárgyalni. Az igaz, hogy ilyen jó pénzügyi helyzetben lévő ország - államháztartási hiány három százalék alatt van - nem szoktak az IMF-hez fordulni, ennek ellenére szükség van a  "védőhálóra".

kétharmados jogszabály lesz a földtörvény

Kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lesz az új földtörvény - jelentette be Orbán Viktor. A kormány a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) javaslatára támogatja, hogy kétharmados jogszabály legyen a földtörvény.

Arra a kérdésre, hogy a törvény miatt Magyarország nem nyit-e újabb frontot az uniós bírósággal, a kormányfő azt válaszolta: "szerintem nem nyitunk, de majd meglátjuk, ha nyitunk is, majd jól megnyerjük azt a csatát is".
Az új földtörvény a nagybirtokot korlátozó irányba mozdítja a magyar mezőgazdaságot - mondta Orbán Viktor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

labandy, 2012.11.17 16:41

@USE: Én már megjöttem, a baró '98-ban volt akkor senkinek nem jutott eszébe kiszédülni...most már csak csicskák a magyarok. Akkor még színtiszta schwarzban lehett melózni a koszovói albánok között, amerika volt, folyt DM a gazdákhoz, ha olyan melósa volt aki megtagadta a behívó parancsot a Milosevics vezette Szerb hadseregbe. 2000 év eleje a balkáni dezertőrök paradicsoma volt Deutschlandban. Ma egy cig@jn-ungár artzba akorrát rugnak hogy a török köztisztasági dolgozó is csak mereszti a gülü szemeit, de hát a magyarok örök szivásra vannak kárhoztatva. Annó Joschka Fischertől is éhen lehett pusztulni a Kertész Konrád által nagyra becsült Frizzlandban, ők is abból dőzsölnek amit innen kcsítek Berlinbe. nekem a németet ne istenítse senki mert a németnél suzigabb népség még nem élt Európában. Ráadásul vésrszívokkal keresztezettek, Úgy hogy nem ajánlom a narncsnak, hogy nagyon dörgölődzön mert a "szegényangela" a szijjas tátva maradt szájából is kiszippantja az aludt tejet, ezért lettek gazdasági nagyhatalom..vagy elfellejtjük miből gyártottak szappant az arany készlet fogsorokból nem offshorokból ahogy simor képzelte ez a ártány k@bi..szal a magyarnak annyi esélye van Németországben mint egy hajléktalannak Pacsáknál..totális megsemmisítés, de hát a magyar nép csak akkor ébred amikor a végtagjait már amputálták, akkor kezdi a csipáit nyitogatni, lökött egy népség ez.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

justice, 2012.11.17 14:29

ugyan már, egy csontig eladósodott országnak mindegy ki a vezére a nép úgyia szívni fog
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2012.11.17 11:33

Abból, hogy gyurcsány alkalmatlan volt még nem következett az, hogy orbán alkalmas...

talán nem folyamatosan a diliházból kéne a miniszterelnököket a népnek választania...akkor előrébb volnánk, akárcsak a Szlovákok vagy a Csehek netán a Lengyelek..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.11.17 10:58

Tényleg mi vagyunk a csúcs!
A 50 %-os adó nem semmi!
Ez valódi nagy mutatvány.
Befektetésvonzó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

USE, 2012.11.16 19:43

@labandy:

Menjen Németországba most!
Választások előtt frau Merkel szórja az eurót a népnek...
Van honnan. Tejelnek a gyarmatok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html