Nem vettük fel a kesztyűt, nem harcoltunk eléggé, minden bennünket ért támadásra egyenes válaszokat várnak a választóink - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a veszprémi választás elvesztése kapcsán a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Az emberek nem elégedettek velünk - ezzel magyarázta, hogy az egykori Fidesz-szavazók jelentős része nem ment el Veszprémben szavazni. Orbán szerint kétharmad miatt nem kell aggódni, a fontos kérdésekben egyeztetnek az ellenzékkel. Napirenden van most a kurdisztáni katonai szerepvállalás kérdése - ehhez kell például most a kétharmados egyezség.

A kormány döntött arról, hogy a nagycsaládosok kompenzációt kapjanak a az új autópálya-matricarendszer miatt rájuk rakott terhekről. Ugyanakkor részletekkel a miniszterelnök nem szolgált. Az EKÁER elektronikus árukövető rendszerről elmondta, hogy ma már élesben működik - ez egy radikális lépés az áfacsalások visszaszorításához.

A reklámadó kapcsán Orbán elismerte, hogy az EU nyomására változtatnak a szabályokon. Reklámadó lesz - mert ez szerinte egy ésszerű és indokolt adónem. Komoly javaslatnak nevezte miniszterelnök azt az ötletet, hogy továbbra is fennmaradjon a kisebb cégek számára a nulla kulcs a reklámadóban.