Orbán: az önkormányzatokat nem érdemes konszolidálni

Az önkormányzatok közül jó néhány a feje búbjáig el van adósodva a miniszterelnök szerint, aki a rendszer választások utáni újjáépítését helyezte kilátásba az MTV Este című műsorában.
NAPI, 2010. szeptember 28. kedd, 21:37
Fotó:

Az előző kormány az utolsó négy évben pénzt nem, munkát viszont annál többet adott önkormányzatoknak a miniszterelnök szerint, aki úgy véli, a forráskivonás, a többletfeladatok kiosztása, azaz végeredményben az előző kormány munkája tette tönkre az önkormányzatokat.

A feladatok újraosztása Orbán Viktor szerint elengedhetetlen, hiszen jelenlegi formájukban nem érdemes konszolidálni az önkormányzatokat, mert csak újratermelnék az adósságokat. A miniszterelnök szerint újjá kell építeni az önkormányzati struktúrát, elengedhetetlen, hogy a kormány visszavegyen olyan feladatokat, amelyek korábban kormányzati hatáskörben voltak, s az elmúlt 8 évben ki lettek szervezve.

Orbán Viktor szerint az egészségügy és az oktatás központi irányításával az erőforrások elosztása is ésszerűbb lehet.

Az egykulcsos jövedelemadó bevezetéséről szólva Orbán kiemelte: nem tisztázott egyelőre, hogy hány lépésben kerül bevezetésre az új adórendszer, ám a kormány az egy lépésben történő átállás mellett száll majd síkra. A 16 százalékos szja-kulccsal növelhető Magyarország versenyképessége, hiszen ez a legalacsonyabb lenne a térségben, ám nem csak a jövedelemadó mértéke, de a teljes adórendszer egyszerűsítése is elengedhetetlen.

Nem látok okot a változtatásra - nyilatkozta Orbán Viktor arra a kérdésre, amely a sajtóban nemrég felröppent, a kormányzaton belüli személycseréket taglaló pletykákra vonatkozott, kacsának minősítve Matolcsy György leváltására vonatkozó híresztelést.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

stempli, 2010.09.28 22:45

érdekes. mindenki így hallotta, ahogy a cikkben van. biztos rossz volt a hangátvitel
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cselcsabi, 2010.09.28 22:13

Orbán: az önkormányzatokat nem érdemes konszolidálni

Orbán nem így és nem ezt mondta. A Napi már megint tudatosan "csúsztat".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html