Orbán beengedné a menekülteket? Tiszta vizet öntöttek a pohárba

Semmi sem igaz a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi cikkéből, amelyben azt írták, hogy megállapodás körvonalazódik az unión belül a menekültek elosztásáról - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő.
Szász Péter, 2017. szeptember 11. hétfő, 16:39
Fotó: Napi.hu

A FAZ cikke szerint fordulat állhat be Orbán Viktor magyar miniszterelnök politikájában, ugyanis 2018 tavaszán parlamenti választást tartanak. Utána erősödhet Orbán készsége a kompromisszumra. A német lap szerint a kormányfő szűk körben többször jelezte már, hogy átgondolhatja a migránsok befogadásának kategorikus elutasítását, ha biztosított a külső határok védelme.

Ez utóbbi kijelentést is cáfolta Kovács Zoltán, aki szerint Magyarország elvi alapon, elvi okokból ellenzi a beletelepítési kvótát, a magyar kormány és miniszterelnök álláspontja szerint ugyanis egy olyan szabad ország, mint Magyarország, nem engedheti meg magának, hogy mások döntsék el, kik jöjjenek az ország területére.

Kovács szerint a cikk egy "német választási lufi".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.09.13 09:26

Ritka szép ember ez a khazari vonásokat viselő "Kovács".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html