Orbán Viktor miniszterelnök szerint két okból nincs céldátum az euró bevezetéséhez. Az egyik, hogy nem látják egyértelműen az euró jövőjét. A másik, hogy az az eurózóna, amihez eredetileg csatlakozni akartak, már nem ugyanaz az eurózóna, mint korábban volt.

"Senki sem tudja, hogy az Európai Unió és az eurózóna hova fog fejlődni a következő időszakban, úgyhogy én itt a kivárás és az óvatos duhaj politikáját követem. Folyamatosan vizsgálnunk és értékelnünk kell a kérdést" - mondta Orbán Viktor a kormányinfón. Románia viszont nem is olyan sokára bevezetheti az eurót, ha a parlament is egyetért az ennek előkészítésével foglalkozó bizottság javaslatával.

A családok éve kapcsán arról beszélt, hogy a most megtartott nemzeti konzultáció a nyolcadik volt a sorban és a harmadik legnépszerűbb. Azt ígérte, hogy hamarosan újabb kedvezményeket jelenthetnek be a családoknak. Az európai választások kapcsán pedig elmondta, hogy az a cél: kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők az Európai Parlamentben, aztán kerüljenek többségbe az Európai Bizottságban, majd az Európai Tanácsban is.

Orbán Viktor továbbra is blöffnek tartja, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) elmenne Magyarországról, mert szerinte az itthoni működésüknek minden törvényi feltétele megvan. "Nincs elüldözve, Soros egyeteme még itt lesz velünk sokáig" - vélekedett a kormányfő.