Orbán beszélt Erdogannal telefonon és összehívta biztonsági kabinetjét

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken telefonon megbeszélést folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel, majd összehívta biztonsági kabinetjét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár péntek este.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 28. péntek, 20:03
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A török elnökkel folytatott tárgyalás témája a szíriai háborús helyzet és a migráció ügye volt. Recep Tayyip Erdogan tájékoztatta a magyar miniszterelnököt arról, hogy óriási a nyomás Törökországon, ezért a továbbiakban már nem tudják visszatartani az ott tartózkodó migránsok egy részét. Szót ejtettek a március folyamán megrendezendő V4-Törökország csúcstalálkozó előkészületeiről is.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délután összehívta biztonsági kabinetjének ülését, amelynek tagja a külgazdasági és külügyminiszter valamint a belügyminiszter is. Az ülésen áttekintették a hazai biztonsági szolgálatok jelentéseit, majd döntés született arról, hogy megerősítik a magyar határok védelmét, és fokozott figyelmet fordítanak a balkáni migrációs útvonalon zajló történésekre.

Havasi Bertalan azt is közölte, hogy Orbán Viktor a nap folyamán levelet is írt Erdogan elnöknek, melyben kifejezte részvétét és együttérzését a török fegyveres erőket Szíriában ért támadás áldozatai kapcsán. "Biztosítom Önt, hogy Törökország NATO-szövetségesként és elkötelezett partnerként számíthat Magyarországra" - írta a török államfőnek Orbán Viktor.

Erdogan Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnökkel is beszélt telefonon a szíriai helyzetről, miközben az ENSZ Biztonsági Tanácsát is összehívták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2020.02.29 09:23

Orbán beszélt Erdogannal, és elmondta neki, hogy hívd már fel azt a német slampét, hogy felpakoljuk a Lufthansára az összes írástudatlant, és csinálj vele, amit akarsz! Nem kell keresztülhúzni Európán a kecskepásztor hadakat. Bőven elég, ha Németország belerokkan.
Danke Frau Merkel!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.02.29 01:44

Erdogan: Mondd meg Vlagyimirovicsnak hogy ne sz@rakodjon mer orrba vágom!
Orbán: Mondanám én, csak nem merem? miér nem mondod magad, Errdog?
Erdogan: Há mer minket már egy párszor sz@rrá vertek mikor gizdáskodtunk velük.
Orbán: Há mi sem állunk jobban velük, Errdog.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html