Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Példátlan esemény, hogy Magyarország eljutott a tervezhetőség azon szintjére, hogy már hat hónappal az év kezdete előtt elfogadja a parlament a következő évi költségvetést - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Néhány ország képes csak erre - ehhez a klubhoz csatlakozott Magyarország.

A miniszterelnök szerint a korai költségvetés a tervezhetőséget növeli, legyen szó akár a vállalkozókról, akár a nyugdíjasokról, aki így már most tudják, hogy januárban mennyivel emelkedik a nyugdíjuk.

A költségvetésben teszünk egy lépést a "teljes foglalkoztatás felé" és folytatódik a személyi jövedelemadó csökkentése. Minden társadalmi réteg egyet léphet előre, s nincs vesztese a költségvetésnek. Mindenki érezheti, hogy aki keresi a lehetőséget, az előrébb léphet a jövő évben - foglalta össze pár mondatban a büdzsé lényegét a miniszterelnök.

Orbán Viktort kérdezték a görög válságról is, amelyről szólva azt hangsúlyozta: ha 2010-ben nem jött volna létre példátlan összefogás Magyarországon, és nincs kétharmados parlamenti többsége a kormánynak, akkor ma ugyanott lennénk, mint Görögország. Jelezte ugyanakkor, hogy mélyen együtt érez a görögökkel, és szurkol nekik.