Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szombattól két hétig tartó kijárási korlátozások bejelentése mellett részletesen beszélt a járvány megfékezését célzó intézkedésekről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken.

Az MTI beszámolója szerint többek között azt is elmondta:

"Ahogyan az ország most működik, az egy katonai, harcászati akcióterv. (...) Ha ezt jól csináljuk a következő két hétben, akkor a kontaktusok száma nagyon visszaesik, és a járvány terjedése le tud lassulni.".

Az emberek mintegy 80 százaléka csak hordozó, szinte észre sem veszi, hogy benne volt a vírus. Van ugyanakkor 15-20 százalék, aki ettől megbetegszik, tünetei lesznek. Ennek a sok embernek - ez Magyarország esetében a teljes népességre kivetítve mintegy kétmillió - egy része kórházi ellátásra is szorul. Az idősek, illetve a komoly alapbetegséggel rendelkezők pedig intenzív ellátásra is szorulhatnak, ha pedig a fertőzést nem tudják lelassítani, akkor ők egyszerre igényelnének kórházi ellátást, ezt pedig a magyar egészségügyi rendszer nem bírná ki.

Amikor Magyarország eljut a járvány tetőpontjára, akkor körülbelül tízszeres terhelésnek lesz kitéve az egészségügy, békeállapothoz képest, anyagban, ágyban, lélegeztetőgépben, orvosban, ápolóban - mondta a miniszterelnök, aki szerint emiatt az egyik legnagyobb feladat az orvosok védelme.