Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és az adók csökkentésével kívánja elérni - mondta  Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott, a Világgazdaság által idézett nyilatkozatában.

Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás - fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot.

A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is - jelentette ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

Jó és rossz részei is vannak az EU új menekültügyi paktumának, de a magyarok továbbra sem akarnak nyílt társadalomban élni - mondta Orbán Viktor a Reutersnek a hvg.hu szemléje szerint. A miniszterelnök szerint Trump minden bizonnyal győzni fog, a Brexitért pedig leginkább az EU a felelős, a britek bátrak voltak a kilépéssel.

"Néhány tabu eltűnt" - emelte ki Orbán, példaként hozva fel, hogy az Európai Unió új javaslata nagyobb hangsúly fektet az elutasított menedékkérők visszatoloncolására. A kormányfő szerint ugyanakkor a kérelmeket nem az Európai Unió területén, hanem a határokon kívül, úgynevezett hotspotokban kellene elbírálni. Ha valaki ennek nem tesz eleget és engedély nélkül belép az EU területére, őrizetbe kellene venni - tette hozzá.