Orbán értékeli a kormány munkáját - kinek inoghat a széke?

Várhatóan három hét múlva értékeli minisztereinek munkáját Orbán Viktor kormányfő.
Inforádió, 2015. július 1. szerda, 17:20
Fotó: Napi.hu

A július 21-i kormányülésen értékeli a miniszterek munkáját Orbán Viktor miniszterelnök - árulta el a Népszabadság kérdésére egy háttérbeszélgetésen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A tárcavezető kitért arra is, hogy bár a miniszterelnöknek vétójoga van, Orbán Viktor általában nem szól bele abba, hogy miniszterei kikkel dolgoznak együtt, mert ezt a tárcavezetők felelősségének tekinti, így mivel ő maga elégedett a minisztérium eddigi teljesítményével és államtitkárai munkájával, biztos benne, hogy tárcájánál államtitkári szinten mindenki a helyén marad.

Orbán Viktor miniszterelnök június elején a Napi Gazdaságnak adott interjúban egyetlen miniszter leváltását sem érezte időszerűnek, de kiemelte, hogy a kormány elmúlt éves munkája mellett a miniszterekkel külön értékelik az államtitkárok tevékenységét.

"Ezen a szinten nekem is vannak javaslataim, és a miniszterektől is kaptam olyan jelzéseket, amelyek nyilvánvalóvá teszik, hogy az államtitkárok között lesznek cserék" - fogalmazott Orbán Viktor.

Június 11-én Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még néhány héten belülre ígérte a csúcsminisztérium háttéranyagát a tárcák szakteljesítményéről, ám hangsúlyozta, hogy a kormány előző éves munkáját az OECD - a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet - és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem témába vágó jelentése alapján is értékelik.

"És ennek jegyében kerül, várhatóan július 3-án sor egy belső kormány-konferenciára, ahová a Nemzeti Bank elnökét, az Állami Számvevőszék elnökét, az Államreform Bizottság elnökét, a Költségvetési Tanács elnökét, az OECD nagykövetünket, az Innovációs Hivatal elnökét fogjuk meghívni, hogy ennek a témának az értékelését meg tudjuk ejteni."

Az értékelésnek, valamint a miniszterelnöki elképzeléseknek megfelelő intézkedési terveket várhatóan augusztus 19-ére kell elkészíteniük a tárcavezetőknek és az államtitkároknak. 2010 és 2014 között, a második Orbán-kormányban egyébként csupán egy jelentős átalakítás volt, 2012 nyarán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.07.01 22:25

Szerencsétlen eü.-i államtitkároknak pénz helyett maradt a: hát-hát, ennyiből kell főzni.
Miközben az uniós támogatások sem jönnek vagy ha jön nagy része felesleges dolgokra az égetőek helyett.
Ma olyan eü.-i államtitkárok kellenek akik jó mélyen tudnak bólogatni és elbújni a média elől.
Jó ez a nevére sem emlékszem alak. Halk is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.07.01 18:52

..alapvetően nem rossz a helyzet ,egészségügynek-szociális szférának több pénz kel jóval !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html