Orbán: ezt ne!

Az európai gazdaság az egymás iránti bizalmon nyugszik, ez a kötőanyaga – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a pozsonyi várban, ahol európai uniós (EU-s) találkozót tartottak az élelmiszerek kettős termékminősége gyakorlatának ügyében a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) kormányfőinek részvételével.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 13. péntek, 11:14
Fotó: MTI Fotó

A bizalom természete, hogy hosszú, kitartó, kemény munkával lehet megszerezni, ugyanakkor pillanatok alatt el lehet veszíteni - mondta az Egyenlő minőségű termékeket mindenkinek című rendezvényen a magyar miniszterelnök.

Ez különösen igaz Közép-Európában, ahol a korábbi kommunista elnyomás érzékennyé tette az emberek szabadság- és igazságérzetét - hangoztatta, megjegyezve: sok ügy, ami a kommunizmustól mentes térségekben egyszerű, napi, pragmatikus ügynek tűnik, "a mi világunkban" közvetlenül az igazságérzethez kapcsolódik.

Ezért reagált Közép-Európa egységesen és érzékenyen a kettős termékminőség témájára - mondta Orbán Viktor.

Lehangoló az a kisszerűség, amellyel a nagy, nemzetközi cégek átverik a közép-európai fogyasztókat - jelentette ki Orbán, aki szerint a gazdagság és a nagyvonalúság nem feltétlenül jár együtt, hiszen Európa leggazdagabb cégei tévesztik meg a fogyasztókat.

A Magyarországon tavasszal végzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy az élelmiszeripari termékek minősége hetven százalékban eltért a nyugaton forgalmazott "verziók" minőségétől, a szezonális termékek egyharmadánál mutatták ki a kettős minőséget - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az ügy nem speciálisan csak magyar vagy közép-európai, Jean-Claude Juncker ezért hozta szóba az EU helyzetéről szóló beszédében. Orbán Viktor üdvözölte az Európai Bizottság elnökének gondolatát, amely szerint nem lehetnek másodrendű fogyasztók Európában.

"Az irány jó, a szavak tetszenek, most tetteket várunk" - hangsúlyozta.

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2017.10.13 18:12

Ez egy gumicsont megint. Ma annyian volt dél körül a Tescóban, hogy alig akadt parkoló. Most akkor mi az igazság?
Kitalálták az okosok mi legyen a baromfi virsliben. Mit tett az egyik multi? Baromfi rudacskákat hozott forgalomba, mert a virsli előírásnak nem fele meg. Ez egy könnyű, olcsó, kalóriaszegény termék egészen jó az íze és ahogy látom viszik rendesen a vásárlók.
Német Aldiban mások a termékek mint a magyarban? Hát persze. Német ismerőseim szerint a magyar hentesárú zsíros és nehéz. De itt készítik a zömét magyar előírások alapján.
Őszintén mondom nekem nem ízlenek a német felvágottak, de a minőségük jobb, de az ő gyomruk mást kedvel mint a mienk.
A márkázott termékek meg miért lennének mások, amikor multinál dolgoztam 2/3 ment exportra és nem volt két gépsor.
Ezért mondom gumicsont az egész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hun Atilla, 2017.10.13 13:17

Az ellenzék szerint teljesen rendben van, hogy Közép-Európa harmadosztályú termékeket kap. Niedermüller szerint ez is sok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html