Orbán: fel kell ismerni, hol kell több Európa, és hol több nemzetállam

Olyan nemzedékre van szükség, amely pontosan tudja, hogy vannak olyan kérdések, ahol több Európára, és vannak olyanok, ahol több nemzetállamra van szükség - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy Egyetem Budapest megalakulásának tizenötödik évfordulóján rendezett ünnepségen.
MTI, 2016. szeptember 15. csütörtök, 15:41
Fotó: Napi.hu

Akkor működik jól a Duna partján élők emlékezete, ha a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig mindent magába foglal - jelentette ki a kormányfő, megjegyezve, hogy 2001-es létrejöttekor az intézmény "arra volt hivatott, hogy helyreállítsa a német és a magyar kultúra közötti korábbi szövetséget", amely a második világháború után megbomlott.

Hozzátette, ma ez az egyetem arra hivatott, hogy "bebizonyítsa keresztény, nemzeti és európai álláspontunk létjogosultságát", és ha ezt értelmiségi módon meg tudja tenni, kihúzhatja a nézeteltérések méregfogát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.09.15 18:38

A munkanélküli segély és özvegyi nyugdíj, stb., "több Európára" lenne szükség, ugyanis ott van mind a kettő! Érdekes, ezt sem az EU, sem a vezetőink nem akarják felismerni! Eddig még csak az olasz minisztertől hallottam, hogy legyen egy közös EU-s szociális segélyalap, pontosan ezért, hogy Európában ne lehessenek olyan országok, ahol nincs szociális háló.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2016.09.15 17:42

A mai napi suletlenseg: "Olyan nemzedékre van szükség, amely pontosan tudja, hogy vannak olyan kérdések, ahol több Európára, és vannak olyanok, ahol több nemzetállamra van szükség"
Gondolom, nem tunt fel meg neki, hogy nem "nemzededek"-ben merik azt az egyseget, amikor felmerulhet a hataskorok ujragondolasanak kérdése.
Azt meg vegkepp nem latja, hogy nagyon egyiranyu ez a fejlodes...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html