Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kezdeményezései sikeréről, és a leszakadás megállításáról adott interjút a Heti Válasznak Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor főtanácsadója. Az interjúz az Index idézte.

Azt pedig, hogy az Eurostat adatai szerint közben a relatív gyerekszegénység növekszik, a "Nyugatra szabott" kritériumokkal magyarázta.

Hegedűs szerint ő tanácsolta Orbánnak a közmunkaprogramot és a minimálbér-emelést, és elégedett is ezek megvalósításával. Ám akad olyan javaslata, amely még nem valósult meg, és ezekért - arra lehet következtetni a szavából - Lázár János minisztert teszi felelőssé.

Például a leghátrányosabb helyzetű járások számára kitalált "fapados uszodák" programról azt mondta Hegedűs, hogy 4 évvel ezelőtt 3 milliárd forintot biztosított erre a kormány. Ám nem épülnek az uszodák azóta sem: "szomorú, hogy a végrehajtásért felelős minisztérium miatt a programot máig nem sikerült megvalósítani". A riporteri kérdést, hogy a Miniszterelnökségről van-e szó, megerősítette Hegedűs.

A rászoruló bölcsődések ingyenes étkezését szintén nem sikerült elintéznie, pedig Orbán Viktor rögtön támogatta a javaslatát, a parlament két hét múlva megszavazta, a pályázatokat rekordidő alatt kiírták 2016 január 1-jén. Az állami finanszírozás még sem áll rendelkezésre, amiről annyit mondott Hegedűs, hogy "maradjunk annyiban, hogy elakadt". Feltehetően itt is a Lázár János vezette Miniszterelnökségen akadt el a végrehajtás.