Orbán gyorsíthatja fel a metrófelújítást

Orbán Viktor miniszterelnök a 3-as metró késésben lévő felújításának gyorsítására tett ígéretet - nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek.
portfolio.hu, 2016. október 7. péntek, 09:04
Fotó: Napi.hu

Úgy fogalmazott, hosszú, minden részletre kiterjedő megbeszélését folytatott csütörtökön a kormányfővel a metró immár halaszthatatlan felújításáról, amelyet kormányzati szervezetek lépései akadályoznak.

Tarlós István a napilapnak azt mondta, a találkozón világossá tette, a pótlóbuszok ügye miatt súlyos helyzet állhat elő; amíg nem lesz Budapesten a 150 jármű, egy kapavágást sem tehetnek.

Arra a kérdésre, mi lesz a pótlóbuszos szolgáltatás megrendelési pályázat felfüggesztésével, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a főpolgármester azt mondta, a miniszterelnök hatósági ügyekbe nem avatkozhat bele, de megígérte, a kormányzati szervek döntés-előkészítési folyamatait a saját eszközeivel gyorsíthatja.

Hozzátette: a felfüggesztés jogi lezárása akár jövőre is áthúzódhat, amely hosszú hónapokkal meghosszabbíthatja a metrófelújítást, így egyre nagyobb lenne a rossz műszaki állapotú metró leállításának veszélye.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.10.07 12:26

@Hajnalka_vagyok:

...és szegénynek mikor van egy kis szünete?
Magyarország már egyenlő Orbánnal...mi nem is létezünk, csak mint Orbánia részei...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Hajnalka_vagyok, 2016.10.07 10:32

mint a Titania, Titania c. filmben: a Fosaman MINDENT el tud intezni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html