Orbán hazahívná a vállalkozókat

A Fidesz elnöke a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi rendezvényén azt mondta: le kell zárni azt a korszakot, amely azt üzente a vállalkozóknak, hogy "el lehet menni".
MTI-Eco, 2010. március 2. kedd, 15:25
Fotó:

Orbán Viktor szerint az állam és a gazdaság viszonyának rossz ciklusát le kell zárni, "haza kell hívni a vállalkozókat".

Leszögezte: "a vállalkozókat nem elküldeni kell, hanem haza kell hívni".

Amikor az állam, a vállalkozók, a gazdasági élet ellenségként tekintenek egymásra, amikor az állam potenciális bűnözőként tekint a gazdasági életre, ahol az együttműködés helyett ellenségeskedés van, ott gyengék a vállalkozók, gyenge a gazdaság és az állam is - fejtette ki Orbán Viktor.

Szerinte nem új szakpolitikai programok kellenek, "azokkal tele van a padlás", hanem új politikára, másfajta gondolkodásra van szükség.

A Fidesz elnöke szerint ma nemcsak a gazdasági spekulációtól szenved az ország, hanem a politikaitól is, amelynek legkirívóbb példája a főváros. Orbán Viktor kifejtette: ennek szemléletes példája mindaz, ami a BKV-nál zajlott az elmúlt években. Ami ott történt, az teljes egészében Budapest vezetésének a felelőssége - jelentette ki. A pártelnök véleménye szerint a fővárosi vezetés nem gazdasági erőforrásként értelmezte, hanem manipulációs célokra használta, a politikai spekuláció eszközévé tette a közlekedési vállalatot. Budapestet nem erősítette, hanem legyengítette a saját közlekedése - mondta.

HOZZÁSZÓLÁSOK