Orbán Viktor a Millenáris Park Teátrumában összegyűltek előtt tartott országértékelő beszédében többek között beszélt az országot érintő gazdasági gondokról valamint a világot sújtó gazdasági problémákról is.

A nemzeti pénzpiacokat a nemzetállamok ellenőrzése, a nemzetközi pénzpiacokat pedig nemzetállamok feletti ellenőrzés alá kell vonni - fogalmazott az volt miniszterelnök. A politikus úgy vélekedett, hogy ennek megvalósulására komoly esély van, ugyanis az államok ma jóval erősebbek, mint 80 évvel ezelőtt, valamint véleménye szerint körvonalazódni látszik a józan ész és a mértéktartás korszaka.

Orbán az MSZP felé tett bírálatában azt tanácsolta, hogy ne az ellenzékkel, inkább az ország gondjaival fogalalkozzanak. Kifejtette, hogy az embereknek munkát és jövedelmet kell adni és ezzel együtt meg kell fékezni a bankok és a tőzsdei cégek korlátlan pénzteremtési lehetőségét.

Martonyi János, korábbi külügyminiszter összefogást szorgalmazott, de véleménye szerint ezt nem a kormánnyal, hanem az ország egészével kell megvalósítani.