Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyszámjegyű - kilencszázalékos szja bevezetése távlati cél - ennek bevezetéshez még elég nem erős a magyar gazdaság. Az unió túlzottdeficit-eljárásának lezárása nem hoz gazdaságpolitikai fordulatot; ettől függetlenül - mert a javuló gazdasági környezet lehetővé teszi- a kormány még idén előáll a korábban beharangozott demográfiai programjával, és ha folytatódik a gazdasági növekedés, akkor elindulhat a pedagógus életpálya-modell - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Inforádió Aréna című műsorában, amely este hét órakor kerül adásba.

A demográfiai programról szólva Orbán elmondta, "egyre nyilvánvalóbb, hogyha lenne nagyobb szociális és gazdasági biztonság a fiatalok háta mögött, akkor az nagyobb családokhoz vezetne. Az ország elég erős már ahhoz, hogy lépni tudjon. A gazdaság biztató állapotban van. Az emberek értik, hogy ez egy probléma, a fiatalok akarják, hogy valamilyen segítséget kapjanak. Itt egy okos, gyermekvállalást segítő demográfiai program elindítása várható" - fogalmazott a miniszterelnök.

"Sok mindenről beszélhetünk itt, tanulás és a munkavállalás összekötése, tanulás és a gyerekvállalás összekötése. Bizonyos számú gyermek után célzott járulékkedvezmények megítélése, szóval sok minden van az asztalon. Ez nincs olyan állapotban, hogy én most vállalni tudjam ennek egy-egy konkrét javaslatát, mert még rendszerré nem állt össze" - tette hozzá.

A reklámadót a kormány továbbra is be akarja vezetni, a közteherviselés jegyében, ehhez megvan a kellő politikai bátorság - korábban ugyanis a politika meghátrált, tartva a médiától - fogalmazott a kormányfő.

A trafikügy és a földosztások kapcsán elmondta, " lesznek még ilyen piacokat átszervező lépéseink ebben a ciklusban és a későbbiekben is" Orbán hozzátette: amint megkötik a trafikosok a szerződéseket, a rendszer elkezd működni, és három hónap után mindenki azt fogja mondani, hogy ez egy jobban működő rendszer, mint a korábbi volt.

A távlati uniós politikáról szólva Orbán elmondta, hogy Magyarországnak akkor szabad komolyan megfontolnia az eurózónához való csatlakozást, hogyha az eurózóna fejlettségi szintjének legalább a 90 százalékát elérjük, akkor lehet remélni, hogy nem lesz baj a csatlakozásból - mondta Orbán Viktor az Inforádiónak adott interjúban, ami este hét órától hallható.