Orbán levelet írt a boszniai főmuftinak

Magyarország a délszláv háború idején mindenkinek segített és oltalmat nyújtott, aki erre rászorult, ideértve a boszniai muzulmán családokat is - emlékeztetett Orbán Viktor kormányfő a Husein Kavazovic boszniai főmuftinak írt válaszlevelében, amelynek tartalmáról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta szerdán az MTI-t.
MTI, 2015. október 28. szerda, 17:16
Fotó: Reuters

A Bosznia-Hercegovinában élő muszlimok vezetője a múlt héten tiltakozott Orbán Viktornak a migrációs válsággal kapcsolatban az iszlámról és Európáról tett, szerinte "önkényes és káros" kijelentései ellen.

Orbán Viktor válaszlevelében - mint azt Havasi Bertalan elmondta - azt írta, hogy meglepődve, de illő tisztelettel olvasta a főmufti állásfoglalását. "Az a tény, hogy egy olyan, általam is tisztelt személyiség, mint Ön, reagálásra érdemesnek találta gondolataimat, önmagában is megtisztelő, és hálával tölt el. Ezen az érzésen mit sem változtat az, hogy Ön összességében kedvezőtlenül nyilatkozott mind gondolataimról, mind személyemről" - idézte a kormányfő sorait a sajtóiroda vezetője.

A miniszterelnök biztosította a főmuftit, híveit, népét és országát Magyarország nagyrabecsüléséről, "függetlenül attól, hogy az európai történelmet másképpen interpretáljuk". Megerősítette, hogy Magyarország továbbra is a két nép közötti barátságban és együttműködésben érdekelt. Orbán Viktor bízik benne, hogy végül az derül majd ki: "sokkal több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt" - közölte Havasi Bertalan. A kormányfő levele végén magyarországi látogatásra hívta meg a főmuftit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.10.29 16:15

Először minden muszlimot elküldött a 3.14-be, hogy nem akarunk mi ( ő) multikultit, meg párhuzamos kultúrát - most pedig " másként interpretáljuk a történelmet".

Igaz, tényleg másként.

Van, aki a hazugot hazugnak nevezi, a tisztességtelen és aljas politikust tisztességtelennek és aljasnak, van, aki vezérnek és nagy gondolkodónak véli az ilyet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hungaricum, 2015.10.29 16:11

Értem én a diplomáciát, de azért nem hívtam volna meg ezt a muszlim muftit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html