Orbán: Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt

Orbán Viktor szerint Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt, s a választásig hátralévő három évben elsöprő parlamenti többség, nagy támogatottság és akcióképes kormányzat áll rendelkezésre.
MTI, 2015. május 9. szombat, 22:35
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján szombaton arról is beszélt, hogy a világgazdaság központja egyre inkább keletre tevődik át. Álláspontja szerint Európa ma meglehetősen terméketlen állam- és rendszer-vitát vív, s ezek aligha csillapodnak majd. Azt is mondta, néha úgy érzi, hogy a vitáknak nagyobb a becsülete, mint a munkának, ez esetben viszont Európa lemarad, mert amíg Európa vitázik, addig a kelet dolgozik.

A kormányfő kitért arra is, hogy 25 évvel ezelőtt, amikor Magyarország visszaszerezte az önrendelkezését, nem gondolta, hogy ez a pillanat egy 20 éves huzavona kezdetét jelenti, s nem lesz elég akarat és erő véghezvinni azokat a szükséges, hatalmas és mélyreható változásokat, amelyekkel Magyarország a kommunizmus után ismét erős, büszke, keresztény, nyugati és polgári berendezkedésű országgá válhat.

"Lesajnált és reménytelen helyzetből, külföldi támadások és kritikák közepette fogtunk munkához öt évvel ezelőtt" - vélekedett a miniszterelnök, aki szerint a 2014-es választás visszaigazolta, hogy jó irányba indult az ország. Kifejtette: 1800 nap alatt leküzdötték a gazdasági válságot, megteremtették a pénzügyi stabilitás feltételeit, csökkentették az államadósságot, új alaptörvényt hoztak, megerősítették a magyarok összetartozását, több 100 ezer embert mentettek ki az adósrabszolgaságból.

További feladatként jelölte meg az oktatási rendszer átalakítását és brit példára hivatkozva méltatta, hogy ma már fel lehet vetni a teljes foglalkoztatást és azt, hogy a keményen dolgozó emberek ne csak a hírekben találkozzanak gazdasági sikerekkel, hanem az életükben is érezzék.

Értékelése szerint Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt, s a választásig hátralévő három évben elsöprő parlamenti többség, nagy támogatottság és akcióképes kormányzat áll rendelkezésre.

Orbán Viktor megköszönte a résztvevőknek, hogy pártfogói Magyarországnak a világban és azt kérte tőlük, hogy mondják el mindenhol: a kormány sikerre viszi a polgári berendezkedés programját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troppauerhumer, 2015.05.11 12:25

@unorti: Nem sírsz a röhögéstől,mert én igen..brhühüüü..
Nyílt levél a fideszmaffia szavazóihoz:

Drága Átlaghülyemélymagyarok!

Akkorát röhög rajtatok minden nap a ballibsi tábor, miszerint a rezsicsökkentett nagyságú eszetekkel fel se fogjátok, hogy a NER-szopatás legnagyobb társadalmi csoportja a magatokfajta kretén fidióta szavazók.


A devizahitelek lakossági felhasználásának lehetőségét az első Orbán-kormány vezette be 2001-ben, a devizahitelek elterjedéséért pedig elsősorban a "fideszes" Járai Zsigmond akkori jegybankelnököt terheli a felelősség. 2010 után a hitelválság elmélyülését Orbán Viktor és Matolcsy György okozta, miután az elmúlt három év alatt 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama, s ebben adósodott el a legtöbb lakáshiteles.
Járai Zsigmond 2002-től folyamatosan "mesterségesen magasan tartotta" a jegybanki alapkamatot és ezzel a forinthitelek kamatozását is, tudatosan terelt nagyon sok embert az alacsonyabb kamatú devizahitelek felvétele felé. A devizahitelesek helyzete pedig akkor kezdett el igazán rosszra fordulni, amikor 2010 tavaszán Kósa Lajos és Szijjártó Péter felelőtlen nyilatkozataikkal jelentősen rontottak a forint árfolyamán a svájci frankkal és az euróval szemben,a 2010-es kormányváltás óta mindkét deviza árfolyama jelentősen és tartósan emelkedett, ami elviselhetetlenné tette a devizában eladósodott lakosság helyzetét.
Orbán Viktor és Matolcsy György gazdasági ámokfutásának köszönhetően több mint 30 százalékkal nőtt a svájci frank árfolyama. Ennek a rezsimnek az uralkodása alatt megtízszereződött azon hitelesek száma, akik nem tudják fizetni a részleteiket.
Devizahitelt a lakosság 2001. június 15-től vehetett fel, amikor a első Orbán-kormány az Országgyűléssel elfogadtatott egy olyan törvényt, amelyben eltöröltek minden korábbi devizakorlátozást.
Mire akarsz még tényeket te szerencsétlen? A milliárdos áfa csalásokra, a magánnyugdíj lenyúlásra, földmutyira, ingatlanmutyira, trafikmutyira? A fékek és ellensúlyok rendszerének felbontására, a gázüzletág kijátszása, visszamenőleges törvények, vagy a személyre szabott törvényekre? És akkor még a brókerbotrányról nem beszéltünk, se a haveroknak átjátszott pénzekre (mészáros, simicska, orbán veje! Miről beszélünk te barom? Ehhez képest, hogy nőtt valamennyit a GDP? Szerinted a 4,5 millió szegényt ez vigasztalja te szar? Ja, buzikám, azt jótékonyan elfelejted megemlíteni, hogy Gyurcsányék alatt volt egy világválság! A te fogyatékos matolcsyd, hogy kezelte volna? Ha ezek után valaki szopja még a fidesz faszát, akkor az tényleg egy menthetetlen köcsög!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unorti, 2015.05.11 12:17

@troppauerhumer:

..dumálhatsz össze-vissza bértollnok ,ha nincs szdsz ,akkor most 50 %-kal jobban élnénk !! ...minimum...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unorti, 2015.05.11 12:11

@troppauerhumer: ..sokkal előrébb lenne ,hja nincs szdsz ,vagy soha nem kerül hatalomra ,és nincs gönc árpád ,vagy soha nem lesz hatalmon ...,az évszázad átverése volt ,mint a devizahitel ...!!!!...szdsz -gönc-paktum..! ..na ilyen nem volt a cseheknél-szlovákoknál-lengyeleknél ..!!..és látjuk a következményeket !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

troppauerhumer, 2015.05.11 12:06

@kartacs: De nehúgy megbántsalak szektás "élő isten Viktor!",vagy/és cukirózsaszín gatyós Vonás hitedben:
Példa, a hitre, és a hülyeségre:
Két apáca utazik gépkocsival. 200 méterrel a benzinkút előtt, elfogyott a benzinjük.
Egyikük, elmegy a kútra, benzinért. Más edénye nem volt, csak egy éjjeli. Abban hozott annyit, amennyi a kútig elég lesz.
Éppen tölti a benzint a tartályba, amikor odaérkezik a püspök úr is.
Az megáll, és elcsodálkozva felsóhajt:
- Nővérkék! Ha nekem ilyen hitem lenne...!!
A külföldi szolgáltatók leléptek, mostantól egy állami cég vállalja önként magára a jövő veszteségeit. Pontosabban ránk.
http://index.hu/gazdasag/2015/05/11/energetika/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Amúgy nem újság ,eddig mi fizettük a különadókon,a szolgáltatókon át,de nem is tudtam hogy még ennyi lehúzható bőröm van....ezt most húsbavágó lesz,mivel a bőrömön már nem tudom tapasztalni,hisz mind lenyúzták...
De az igazán vicces az lesz majd, amikor kiderül: az állam nem pótolhatja ki az adófizetők pénzéből az állami szolgáltató céget, mert az tiltott állami támogatásnak minősül. Szóval vagy tönkremegy az állami cég, vagy árat fog emelni.
De hát eleve nem is az volt a cél, hogy a "zembereknek" jobb legyen. Pláne, hogy versenyképesség... Hanem hogy előbb meglegyen a Fidesznek szavazat, aztán meg a piac. Így kell megrabolni egy népet, hogy még tapsoljon is hozzá, örömében sikkantgatva. Versenyképes nép...


Egyéb kérdés?..naszóval:Az elefánt kérdezi a puputevétől:
- Miért a hátadon hordod a melleidet?
- Hmmm - válaszol a teve, - furcsa kérdés annak a szájából, akinek a pénisze az arcán lóg...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unorti, 2015.05.11 12:05

Magyarország abban a helyzetben van ma, amit 25 éve kívánt...

..sokkal előrébb lenne ,hja nincs szdsz ,vagy soha nem kerül hatalomra ,és nincs gönc árpád ,vagy soha nem lesz hatalmon ...,az évszázad átverése volt ,mint a devizahitel ...!!!!...szdsz -gönc-paktum..! ..na ilyen nem volt a cseheknél-szlovákoknál-lengyeleknél ..!!..és látjuk a következményeket !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html