Orbán: Magyarország megállította a megállíthatatlant

Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton az MTI tudósítása szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 17. szombat, 10:22
Fotó: Napi.hu

"Elsőként mutattuk meg azt is: nem fogjuk hagyni, hogy tömegével ültessenek a nyakunkra olyan embereket, akikről nem tudjuk, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek" - fogalmazott a kormányfő a határvadász-avatáson.

"Mi abban hiszünk, hogy Európa jövőjét nem egy birodalmi központban, hanem az európai nemzetek fővárosaiban írják", Varsóban, Párizsban, Berlinben és Budapesten is - fejtette ki. Vannak azonban, akik azt is elfogadnák, hogy Magyarország jövőjéről is máshol és mások döntsenek.

"Láttunk már ilyet, tudjuk, hogyan történik, és azt is tudjuk, hogy alávetettség és elszegényedés szokott lenni a vége" - jegyezte meg. Orbán szerint ezért ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek. Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül, még most is ellenőrizetlenül jutna át a határon mindenki, aki menekültnek mondja magát - tette hozzá, hangsúlyozva ugyanakkor: a magyarok nem hallgattak azokra a "szirénhangokra", amelyek szerint egy rendes ország mindenkit habozás nélkül beenged, akit az embercsempészek odaszállítanak.

Magyarország azt tette, amit a józan ész és a történelme diktál: útját állta az áradatnak - jelentette ki a kormányfő, kiemelve: Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, amikor a "migrációs invázió" teljes erejével nehezedett rá, hanem megszervezte a védelmet.

A magyar hős különös fajta

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magyar hős különös fajta, ugyanis "mifelénk nem azokat hívják hősöknek, akik másokat leigáznak", sokkal inkább azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy saját kezükbe vegyék hazájuk sorsának irányítását, akik megvédik a szabadságunkat, a családunkat, az életformánkat, a hazánkat.

"Önök a mai napon esküt tettek Magyarország és tágabb hazánk, Európa határainak védelmére" - szólt az 1206 rendőr tiszthelyetteshez, felhívva a figyelmüket arra is, hogy a viharos magyar történelem megtanította: a határvédelmet nem elég csak egyszer kiépíteni, újra és újra meg kell erősíteni, minden egyes nap fenn kell tartani. Ha nincs határvédelem, és nincsenek bátor határvédők, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem, zavarodottság, düh és "emberek közé hajtó teherautók" vannak - mondta.

Határozottság és a törvények betartása

A határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte Orbán, arra, hogy olyan példát mutassanak, amelynek híre megy, és amelynek hatására egyetlen embercsempésznek és terroristának sem fordul meg a fejében, hogy ezen az útvonalon bárkit bejuttathat Európába.

Kitartás és bátorság, amikor a határt tízezrek ostromolják, és kellő figyelem, ha csak pár százan próbálkoznak - tette hozzá, kijelentve azt is: minden egyes elfogott határsértő azt üzeni, hogy törvénytelenül itt senki nem juthat át.

Az 1206 rendőr tiszthelyettes kinevezése - a Készenléti Rendőrség háromezres létszámbővítésének negyedik ütemében - május 1-jétől, illetve július 1-jétől hatályos. Az eskütételen Orbán mellett jelen volt Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2017.06.19 12:23

@krax: hajjajj, szóval akkor ezt :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix2, 2017.06.19 10:05

@krax:
Kraximaxi, te kinek a propagandáját nyomod?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax, 2017.06.19 09:07

@napiszar: "Na, akkor ha logikailag ide eljutottál, akkor el kellene döntened mit hazudozol rólam tovább:"

Kis ócska propagandista! A logikával inkább neked lehet gondod, ugyan is ha a leírtakból nem jön le, hogy te nem a "Gyuri" (ti megfogalmazásotok szerint) bérpropagandistája vagy, akkor az elég egyértelmű, hogy a vezéred számára nyomod az ócska propaganda dumádat reggeltől estig, és mivel nálatok "egy a zászló egy a tábor" a felfogás, bizony-bizony velük együtt te is felelős vagy amiatt, hogy tömegesen mennek el külföldre dolgozni a Magyar emberek, és azért vagy a legalja, mert pontosan tudod, hogy ez így van, még is nyomod az ócska propaganda dumádat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

napiszar, 2017.06.19 07:54

@krax:
Na, akkor ha logikailag ide eljutottál, akkor el kellene döntened mit hazudozol rólam tovább:
-A legalján levő propagandista vagyok, akinek ezért nem fizet senki semmit
-Vagy az a nagy hatalmú vállalkozó aki a háttérben mozgatva a szálakat, elzavarja az összes embert az országból.

Azért látom a hazudozást lopással is tudod tetézni :) Önálló gondolatod nem sok van, konkrétan semmi :)

Ma miről fogsz hazudozni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krax, 2017.06.18 23:29

@napiszar: "Szörnyű. És ezért fizet valaki? :D"

Kis ócska propagandista! Téged biztosan fizet valaki, hogy nap mint nap itt akarod osztani a propaganda dumádat reggeltől estig!

"Gyurinak világmegváltó tervei vannak, ha a világ bele is döglik, de nem azért lett gazdag mert szarért fizetett."

Na igen, ebben van valami, mert a "napiszar"-ért biztosan nem fizetne, pont emiatt vagy te ott ahol vagy, a legalján!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html