Orbán megint átalakíthatja a kormányt

Újabb kormányátalakítást jelenthet be Orbán Viktor október 15-én – szemlézte a hvg.hu a Népszava cikkét. A lap szerint feldarabolnák a fejlesztési tárcát és szétosztanák a külgazdasági minisztérium és a Miniszterelnökség között. Szijjártó Péter (képünkön) leadná az önállósuló külügyet, amelynek az irányítását Németh Zsolt venné át a beszámoló szerint.
Napi.hu, 2015. október 6. kedd, 08:22
Fotó: Napi.hu

Minisztercserék és több tárca átalakítása is várható még a következő hetekben - értesült a Népszava több kormányközeli forrásból. A lap információi szerint Orbán Viktor október 15-én, vélhetően a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által tartott szokásos sajtótájékoztató után jelenti majd be a változásokat a minisztériumi struktúrában.

Az ma már szinte eldöntött tény, hogy a külgazdasági és külügyminiszter apparátusa bekebelezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nagy részét, így Szijjártó Péterből külgazdasági és fejlesztési miniszter lehet. A külügy viszont újra önálló lehetne, a tárca vezetését Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke veheti át - e változtatásokat a lap szerint állítólag Szijjártó Péter kérte.

Seszták Miklós jelenlegi fejlesztési miniszter kezét sem engedné el ugyanakkor Orbán Viktor - állították a Népszava forrásai, akik szerint viszont a tárcavezető várhatóan már nem bársonyszékből irányíthatja majd az eseményeket.

A struktúraváltás egyébként a ma még Lázár János kezében, pontosabban a Miniszterelnökségen összpontosuló uniós pénzosztási mechanizmust is érintheti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hunnorti, 2015.10.06 12:28

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kibe, 2015.10.06 09:23

Megy a matek, de már nem sokáig........
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html