Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minisztercserék és több tárca átalakítása is várható még a következő hetekben - értesült a Népszava több kormányközeli forrásból. A lap információi szerint Orbán Viktor október 15-én, vélhetően a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által tartott szokásos sajtótájékoztató után jelenti majd be a változásokat a minisztériumi struktúrában.

Az ma már szinte eldöntött tény, hogy a külgazdasági és külügyminiszter apparátusa bekebelezi a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nagy részét, így Szijjártó Péterből külgazdasági és fejlesztési miniszter lehet. A külügy viszont újra önálló lehetne, a tárca vezetését Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke veheti át - e változtatásokat a lap szerint állítólag Szijjártó Péter kérte.

Seszták Miklós jelenlegi fejlesztési miniszter kezét sem engedné el ugyanakkor Orbán Viktor - állították a Népszava forrásai, akik szerint viszont a tárcavezető várhatóan már nem bársonyszékből irányíthatja majd az eseményeket.

A struktúraváltás egyébként a ma még Lázár János kezében, pontosabban a Miniszterelnökségen összpontosuló uniós pénzosztási mechanizmust is érintheti.