Orbán megint üzent a nyugdíjasoknak és a családoknak

Orbán Viktor a jövő évi költségvetésről elmondta, a korábbi gyakorlatnak megfelelően még a gazdasági év első felében megalkotják a büdzsét, amely 4 százalék feletti gazdasági növekedéssel számol. A nyugdíjemelésen túl nyugdíjprémiumra is van lehetőség a 2019-es költségvetésben a négy százalékos gazdasági bővülésnek köszönhetően.
K. Kiss Gergely, 2018. május 25. péntek, 09:04
Fotó: MTI Fotó

Folytatódnak az adócsökkentések, a hatéves bérmegállapodás értelmében jövőre 2 százalékponttal csökkennek a munkavállalók terhei. A kétgyermekes családok adókedvezménye havi 40 ezer forintra emelkedik - idézi a hirado.hu.

Fenntartandó hagyomány, hogy július 1-ig legyen Magyarországnak költségvetése. Szerepel a büdzsében az óvodák és bölcsődék építése, azt szeretnék, hogy ha az oktatás és a nevelés az óvodában elkezdődne.

Konzultáció lesz a gyermekvállalásról

Orbán Viktor közölte azt is, hogy a kormány családpolitikai akciótervet fog meghirdetni, amelyet megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. Alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak - tette hozzá. Mint mondta, 2030-ig szeretnék elérni, hogy a magyar nép képes legyen reprodukálni magát, vagyis annyi gyerek szülessen, ahányan eltávoznak.

Négy évre szól a mandátum

A kormányfő beszélt a beiktatási beszédéről is, amikor 2030-ig szóló terveket vázolt fel.

"Próbáltam precízen fogalmazni, ez nem mindenkit zavart meg, természetesen a mandátum négy évre szól, felelősséget vállalni a következő négy évért tudok, de nem lehet elvégezni, hogy ne illesztenénk be hosszú távú tervekbe. Sokan ezt úgy értelmezték, hogy 2030-ig szeretnék miniszterelnök lenni, de ez nem így van, Magyarországon demokrácia van" - fogalmazott.

A liberális demokráciát értékelve úgy fogalmazott: ezeknek az eszméknek a jegyében nem lehet eredményes politikát folytatni a gyakorlati világban. "Nem véd meg a migrációval szemben, mert azt támogatja, nem erősíti a családokat, ennek is eredménye, hogy demográfiai hanyatlásban élünk" - mondta, hozzátéve, hogy ezekre megoldást kínál a keresztény demokrácia.

Sorosozás nélkül nincs péntek reggel

A kormányfő a Human Rights Watch felvetésére, mely szerint ki kellene zárni az Európai Néppárt sorai közül a Fideszt, úgy fogalmazott: "ez érdekes dolog, ilyet még én sem láttam". A felvetést nyomásgyakorlásnak nevezte. Soros György arra használja a pénzét, hogy befolyásolja az európai politikát, hogy a magyaroknak rossz legyen - vélte a kormányfő.

Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni Magyarországot a migrációval szemben, új szabályokat kell alkotnunk, amelyek képesek visszaverni a Brüsszelből érkező támadásokat - idézi a miniszterelnököt a 24.hu.

A Fidesz Európai Néppártból való kizárásáról szóló kampánnyal kapcsolatban Orbán megjegyezte, hogy az, hogy kívülről akarja valaki megmondani, hogy ki lehet ott tag és ki nem, és ráadásul ennek eldöntése érdekében nemzetközi kampányt tervez, az nyomásgyakorlás, és a háttérben most is Soros György akarja befolyásolni az európai politikát.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zappara, 2018.05.28 10:49

@amerika: ?>Szerintem azért mert a szülőképes korban lévők mennek ki. <
nem talált :)
a születési ráta egy viszonyszám, nő/gyerekszám, innentől kezdve tök mindegy, hogy hányan vannak..
hiszen azért is fogyunk (más okok mellett), mert ugyan vmivel nőtt itthon ez a szám, de a gyerek mégis kevés, mert kevés a szülőkorban lévő nő
>Nem azért mert a családtámogatás ott annyira jó.<
ez tuti..de a miértre a választ érdemes lenne feltérképezni, mert valszeg sokat vinne előre
a pénz nem minden
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix5, 2018.05.27 22:37

@amerika:
Meg az se lebecsülendő, hogy ott a lakosság 10-15%-a már majomember, akik nem gondolkodnak, hogy 1 gyerek legyen vagy 10...
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

amerika, 2018.05.27 19:36

@zappara: Mitől majd ötszöröse pl. az Angliában élő nők szülési rátája a hazainak. Szerintem azért mert a szülőképes korban lévők mennek ki. Nem azért mert a családtámogatás ott annyira jó. Legalábbis ott pl. kurva drága a gyermekfelügyelet a "nörsz". annyira, hogy nem érdemes igénybe venni. mert ha az anya elmegy dolgozni a keresete elmegy arra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

amerika, 2018.05.27 19:26

@zappara: A lényeget megértetted. Aki akar úgy is megy, aki meg nem akar az nem megy. Aki megy , az itthoni keresetének a többszörösét is megkeresheti. Eddig mégsem ment. Akkor azért a kis pluszért fog menni? A többség nem. DE aki kiment és nem vitte ki a gyermekeit az még haza fog jönni. A keresetét hazaküldi a családjának. De, ha kiviszi a gyerekeit is akkor kint-veszett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zappara, 2018.05.27 09:56

@amerika: nem kicsit zavaros a hozzászólásod..de amit kihámoztam, akinek kint dolgozik a szükője, kapjpn annyi családi pótlékot, amit ott kapna, ahol dolgozik..
ezzel azért sok baj van, de csak egyet..mitől nem indulna be a szomszéd is külföldre, hogy a gyereke is valóban érezhető, segítő családi pótlékot kapjon..
de ami a lényeg...inkább azon kéne elgondolkozni, hogy mitől majd ötszöröse pl. az angliában élő nők szülési rátája a hazainak..egy biztos: nem a pénz miatt !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html