Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Schengen egy érték, amelyet védenünk kell" - hangsúlyozta a magyar kormányfő és megerősítette, hogy nem várható a horvát határ megnyitása, mert a magyar kormány célja, hogy a migránsokat visszafordítsa, a jelenlegi migrációs hullám ugyanis megsemmisítheti Európát.

"Egyrészről, ami itt történik, az szétverheti Európát, és mi meg akarjuk védeni Európát. Másrészről vannak nemzetközi kötelezettségeink, aláírtunk nemzetközi szerződéseket, amelyek egyértelműek, és amelyeket be kell tartani. Európa a törvény uralmát jelenti, ha nem tartjuk be a szabályokat, az káoszhoz vezet. Be kell tartanunk a szabályokat, jelen esetben a schengeni szabályokat" - fogalmazott.

Arra az újságírói kérdésre, hogy "miért akarják megvédeni Európát, amely láthatólag nem kér ebből?", a miniszterelnök hangsúlyozta: biztos benne, hogy az emberek többségének nem tetszik az, ami történik, és nem csak a magyaroknak, hanem az európaiaknak sem.

A horvát televízió kérdésére válaszolva a kormányfő hangsúlyozta, hogy Magyarország tiszteli a horvát népet, tiszteli az ország megválasztott vezetőit, és továbbra is jó kapcsolatokat akar fenntartani Horvátországgal.

A madridi EPP kongresszus egyik kiemelt témája az európai migrációs válság, amellyel kapcsolatban egy határozati javaslat vitáját és elfogadását is tervezik.