Orbán: nehéz a magyar sors, minden nap harcolnunk kell

A magyar kormány naponta folytat egyfajta szabadságharcot annak érdekében, hogy 50 százalék alá csökkentse az ország államadósságának mértékét - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Vilniusban, miután tárgyalt Andrius Kubilius litván kormányfővel.
MTI, 2012. szeptember 24. hétfő, 10:31
Fotó: Napi.hu

A litvánok nem tudják, milyen szerencsések, ők ugyanis szabadok, és nehéz elképzelniük egy olyan sorsot - ilyen a magyaroké -, amelyik nem szabad - fogalmazott a kétoldalú találkozó után tartott sajtótájékoztatón a magyar kormányfő, aki emlékeztetett, hogy a 2010-es kormányváltáskor Magyarországon 80 százalék felett volt a GDP-hez mért államadósság, ami "már közel van az adósrabszolgasághoz".

Litvánia 38 százalékos mértékű államadóssága "maga a szabadság" - jelentette ki Orbán, hozzátéve: "mi naponta folytatunk egyfajta szabadságharcot, hogy le tudjuk hozni az államadósságot az 50 százalék alá, ahol már biztonságban érezheti magát az ember. (...) Ha a Jóisten megengedi, hogy még egy-két évig dolgozzunk Magyarországon, akkor mi is csatlakozni fogunk az alacsony adóssággal rendelkező közép-európaiak családjához".

HOZZÁSZÓLÁSOK