Orbán nem akar új kerítést a magyar határra

Magyarország a Romániát próbára tevő migrációs nyomás esetén szívesebben segítene megvédeni Románia keleti határait, minthogy kerítést kelljen húznia a magyar-román államhatáron. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt abban az interjúban, amelyet a Nagyváradon megjelenő Bihari Napló közölt szerdai számában.
Dzindzisz Sztefan, 2017. október 4. szerda, 10:28
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor úgy vélte, hogy nőni fog a kelet felől Európára nehezedő migrációs nyomás, és ez megnöveli Románia súlyát az elkövetkező időszakban - írja az MTI.

"Románia ebből a szempontból fontos állam, és fontos küldetése lesz, hogy a keleti határainál megállítsa az Európába tóduló ellenőrizetlen migráns tömegeket. (...) Keleti határainál előbb-utóbb hatékony határzár-rendszert kell létrehoznia. Másképp Romániát el fogják lepni a migránsok, és akkor nekünk magyaroknak kell majd a román határon kerítést húznunk. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, szívesen segítünk inkább - ha kell - Romániának abban, hogy meg tudja védeni a keleti határait" - fogalmazott Orbán Viktor. (A menekültek miatt aggódik az EU.)

HOZZÁSZÓLÁSOK