Orbán nem elégedett

Orbán Viktor szerint az uniós források felhasználásának magyar rendszere "jól állja a sarat", de 2014-től átláthatóbb rendszerre van szükség, amelyen már dolgozik a kormány.
MTI-Eco, 2012. június 22. péntek, 18:40
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor a visegrádi miniszterelnökök pénteki prágai találkozója utáni sajtóértekezleten az MTI tudósítójának kérdésére azt mondta: a magyar rendszer "jól állja a sarat, de nem vagyunk a rendszerrel elégedettek. 2010-ben egy, még az elődeink által fölépített rendkívül bonyolult rendszert örököltünk meg. Tapasztalataink közel vannak a csehek tapasztalataihoz. A következő ciklusban, tehát 2014-et követően egy sokkal egyszerűbb, sokkal átláthatóbb, sokkal kevésbé bürokratikus rendszert kell majd működtetnünk. Ezen már dolgozunk".

"Ha a kérdést úgy tesszük fel, hogy a közbeszerzéseken fölhasználható pénzeknek ma mi a legnagyobb problémája Magyarországon, akkor én első helyre azt a dolgot teszem, hogy még mindig kevés a magyar győztes a pályázatokon" - mondta a magyar kormányfő.

"Én első helyre azt teszem, hogyan tudjuk úgy feljavítani, segíteni az európai normák szerint támogatni a magyar vállalkozásokat, hogy azok a mostaninál jóval nagyobb arányban legyenek képesek, legyenek versenyképesek indulni az európai uniós források megszerzéséért" - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2012.06.23 11:17

"a magyar rendszer "jól állja a sarat, de nem vagyunk a rendszerrel elégedettek. 2010-ben egy, még az elődeink által fölépített rendkívül bonyolult rendszert örököltünk meg"

Ennyire amnéziás lenne Orbán?
A megörökölt rendszert ugyanis már egyszer feldúlták. Felfüggesztettek, leállítottak programokat átszervezték az irányító és ellenőrző rendszert, kirúgták a legtöbb, már komoly tapasztalatot szerzett szakembert (emiatt még Brüsszel is morgott).
Ezek után pofátlanul azt mondani, hogy már dolgozunk azon, hogy 2014-től sokkal átláthatóbb, kevésbé bürokratikus rendszert működtessünk - ez nem jelent mást, mint annak beismerését, hogy amit a Fidesz kormány elrontott, majd talán három év munkája után működőképes lehet.
Ami ezen a területen uralkodik, az az elmúttkétév kontár tevékenységének a következménye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Patkan, 2012.06.22 21:47

Nagyon jellemzően az egyes egyedek az idejük és kártékony életük sorján,érthetetlen módon kifehéredik sajnos !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html