Általában minden negyedik héten megy be a miniszterelnök a parlamentbe az azonnali kérdések órájára. Így rendszerint sok ellenzéki kérdés gyűlik össze, amelyet ekkor mind a nyakába zúdítanak.  A jobbikos, szocialista és LMP-s képviselők ezúttal sem kímélték Orbán Viktort, és kellemetlen kérdésekkel próbálták zavarba hozni a kormányfőt. Volt, amire Orbán humorral válaszolt, de egy kérdésre egyszerűen nem válaszolt, mert állítása szerint nem hallotta - írj az az Index.

Harangozó Tamás (MSZP)  azt akarta megtudni, Orbán Viktor hogyan nézheti szó nélkül, hogy offshore cégek "százmilliárdokat lapátolnak ki" a köztulajdonából. Körülbelül háromszázmilliárd forintra becsülte azt az összeget, amit a letelepedési kötvényekkel foglalkozó vállalkozások offshore cégeken keresztül hazahordtak. A pénzből jutott-e a Fidesz pártkasszájába, a kormánypárt vezető politikusaihoz illetve a kormányfőhöz? - kérdezte a szocialista képviselő. Orbán Viktor válaszként azt mondta, a letelepedési kötvény sikeres konstrukció, mert pénzt hoz az országnak és egyetlen fillért sem visz ki innen.

Az LMP-s Hadházy Ákos az a korrupcióról kérdezte a miniszterelnököt, mégpedig az uniós pályázatok lebonyolításáról, amelyből magánemberek, magáncégek gazdagodhatnak meg. Hadházy  egy eldöntendő kérdést is feltett a miniszterelnöknek. Az LMP vezetője arra volt kíváncsi, Orbán fenntartja-e, hogy csak ellenzéki blabla a korrupció Magyarországon, vagy elismeri a jelenség létezését.

Orbán ezután jelezte, hogy nem értette a kérdést, és kérte, hogy Hadházy ismételje meg. Latorcai János levezető elnök ekkor jelezte, hogy a házszabály erre nem ad lehetőséget, nem kaphat újra szót Hadházy. Erre Orbán széttárta a karját, és válasz nélkül leült.

További részletek az Indexen.