A miniszterelnök a kormány első 100 napját értékelő beszédében kiemelte a társasági adó csökkentését, és az szja mérséklésének előkészítését, 10 adó eltörlését, a Széchenyi Kártya újraindítását és a Széchenyi terv folytatását is. A munkahelyteremtés kapcsán az egyszerűsített alkalmi foglalkoztatottságról beszélt, mely a mezőgazdaságban és a turizmusban dolgozóknak segített.

A magyar föld védelmét a kormány továbbra is rendkívül fontosnak tartja, e mellett elkötelezett. A gazdasági önrendelkezés visszaszerzésére van szükség, melynek során az ország maga dönti el, milyen szerepet vállal a globális gazdaságban.

Az előző kormány lyukakat hagyott a költségvetésben, melynek következtében 120 milliárdos takarékosságra van szükség, amit mindenki érez. Orbán fontosnak tartja, hogy ebben mindenki vállalja a maga részét, így a bankárok is, noha nem kíván a bankellenes harc Che Guevarája lenni.

A kormányfő ezután a szociális biztonságról beszélt, melynek kiemelt szerepet szán az által vezetett adminisztráció, hiszen anélkül nem létezik a kétharmados többséget eredményezpő szövetség a középosztály, a jobb módúak és a bizonytalanságban élők között.

A miniszterelnök szerint ennek a szövetségnek a fenntartása kulcsfontosságú, így szükséges a nehéz helyzetben lévők segítése. Ennek értelmében hozta meg a kormány a kilakoltatási tilalomra vonatkozó moratóriumot és korlátozta a devizában történő hitelezést. Orbán kiemelte még a gázár- és a távhő-kompenzáció kiterjesztését a második félévre is, emellett azt, hogy az egyházak és a civil szervezetek kérésére adómentessé tette a jótékonykodást.